24.07.2019
Preoti in masini lux sau luand ultimii bani de la batrani. Nathaniel Kowalsky, despre cel mai noncoformist proiect foto al sau: “Este despre ceea ce ma doare, despre businessul neimpozitat si ilegal.”
Nathaniel Kowalsky pare sa se bage in gura lumii prin noul sau proiect fotografic. Acesta abordeaza tema preotilor care s-au imbogatit pe seama oamenilor si a neimpozitarii bisericii.

Intr-una dintre poze, apare un tanar imbracat in straie preotesti, coborand dintr-un bolid de lux. In alta, acelasi tanar pare sa ia ultimii bani de la o batrana necajita.

Fotograful ne-a si spus de ce a facut un astfel de proiect:

“Nu am nimic impotriva religiei sau a credintei. Acest proiect este despre ceea ce ma doare, ceea ce ma framanta de mult timp si anume despre business-ul neimpozitat si ilegal care se petrece in biserici. Este despre cativa reprezentanti ai bisericii, cei care au uitat de unde au pornit si ce inseamna cu adevarat credinta, religia, Biblia si lacas sfant.

Biblia nu presupune afacere, dar ceva sufletist ce se refera la zona intima a fiecaruia dintre noi. Am auzit multe cazuri cand bunicutele scoteau ultimii bani din casa ca sa-si inmormanteze sotii si de aici a pornit inspiratia pentru proiectul nostru. Eu niciodata nu am inteles magazinele bisericesti si ce au ele in comun cu religia, nu am inteles multe actiuni care se petrec in biserica si mereu ma intrebam: Pentru ce, de ce? La o varsta relativ mica am inteles ca biserica noastra nu este lacasul unde eu ma simt mai aproape de Dumnezeu si toata afacerea care se intampla in biserici imi creeaza dezgust. Sa ma iertati cei care va va afecta aceasta fotografie care a trecut in extreme, dar daca nu exagerezi, nu se ia in atentie mesajul.



Acest proiect a fost cel mai non-conformist dintre toate create de mine, am primit feedback direct la locatie de la un trecator care nu intelese mesajul, dar dupa ce i-am explicat totul, s-a calmat si ne-a urat succes. Avem niste bube in societate de care trebuie sa scapam cumva, prin arta, discutii, proiecte, evenimente, etc. Multe elemente in plus au fost sterse din fotografie, dar Porumbelul, l-am lasat. Pace!” 

In ultimele zile, doi reprezentanti ai bisericii au ajuns in atentia opiniei publice. Recent, preotul Ghenadie Valuta a fost filmat dupa ce a agatat de masina un caine, iar astazi a aparut un filmulet in care un alt preot ar fi sarit la bataie la un barbat la o inmormantare la Drochia.

Sursa foto: Nathaniel Kowalsky

Articole din aceeasi categorie