17.01.2019
La doar 18 ani a reprezentat Moldova la un concurs de frumusete international si s-a clasat in Top 10 cele mai frumoase participante! Cunoaste-o pe Ianca Anghelus - FOTO
Ianca Anghelus a reprezentat tara noastra la concursul Miss Tourism World 2019 Intercontinental. Recent, modelul a revenit acasa si a povestit despre aceasta frumoasa experienta.

Ianca Anghelus are 18 ani si este eleva la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. Face modeling din anul 2017, dupa absolvirea cursului IO Models School by Inga Ojog. Scena pe care a debutat este prima editie a Festivalului de Moda IO din Moldova, urmand apoi si Fashion Weekul de la Bucuresti. 


Activitatea modelului a inceput insa sa se dezvolte dupa castigarea concursului Top Model Romania 2017, iar in aceasta iarna a reprezentat Moldova la concursul de frumusete Miss Tourism World 2019 Intercontinental. Ce impresii i-a lasat acest nou pas din cariera sa, ne-a povestit chiar Ianca. 

 Cum ai decis sa participi la acest concurs? Cat timp au durat pregatirile si ce au insemnat ele? 

Am acceptat acest concurs ca pe o provocare, deoarece stiam ca este diferit de tot ceea ce am facut pana acum, insa cunosteam si faptul ca intruneste tot ceea ce-mi place mie sa fac: sa calatoresc, sa leg noi prietenii, sa descopar culturi noi si, pe langa toate astea, sa defilez pe podium. Pregatirile au durat aproximativ 5 saptamani, fiind mai intense ultimele doua. A fost un pic mai dificil, era exact la sfarsitul primului semestru, etapa tezelor, respectiv, trebuia sa muncesc in mai multe directii, dar a fost bine. Intr-un final, am ajuns pregatita acolo.

Ce amintiri ti-a lasat participarea la acest concurs? Ce te-a impresionat, ce nu prea ti-a placut?

Concursul a decurs foarte bine, deoarece este organizat de o echipa profesionista, care a avut grija ca noi sa ne simtim bine, respectiv, nu a fost nici un aspect care mi-ar fi creat disconfort. M-au impresionat mult obiectivele turistice vizitate, care variau de la rezervatii naturale si pana la orase foarte moderne. Au fost 7 orase in total: Shanghai, Suzhou, Wuxi, Changzhou, Nantong, Taizhou si Nanjing. In plus, am avut cele mai bune tovarase de aventura – 43 de frumuseti din toata lumea, care au devenit o parte foarte importanta din mine.

Ce inseamna pentru tine titlul pe care l-ai obtinut?



Miss Photogenic este oglinda tuturor eforturilor depuse timp de 2 ani. Este un factor care ma motiveaza, care mi-a aratat ca pot si ca trebuie sa-mi urmez visurile.

Care a fost relatia intre participante, ai legat prietenii cu fetele?  

Dupa cum spuneam, am avut alaturi niste fete absolut superbe, frumoase la chip, dar mai ales la suflet! Am legat prietenii stranse, care nu s-au terminat odata cu incheierea concursului. Nu au fost fete rautacioase. Toate erau mereu gata sa te incurajeze, sa te ajute, sa-ti spuna ca esti frumoasa cand aveai cel mai mult nevoie de asta.

 Cate probe au fost? Ce au reprezentat ele si care ti s-a parut cea mai dificila?

Am fost supuse la trei probe: proba costumului national, care este si cea mai importanta dintre toate, deoarece prin el transpunem specificul culturii pe care o reprezentam. A doua proba este proba costumului de baie, datorita careia juriul poate aprecia silueta participantei, iar cea de-a treia proba este proba rochiei de seara prin care fiecare fata isi evidentiaza feminitatea si eleganta. 

Cat timp a durat concursul? Cum a fost sa petreci sarbatorile de iarna departe de cei drag?

Concursul in sine a durat trei saptamani, insa in China am stat putin mai mult. Sarbatorile de iarna le-am petrecut departe de cei dragi, iar acest lucru m-a facut sa ma gandesc foarte mult la familie si la casa, insa am simtit mereu dragostea si caldura lor, nemaivorbind de sustinerea neconditionata!

Ce urmeaza dupa acest concurs? Ce planuri de viitor ai?  

Urmeaza sa fac studii universitare, pentru ca instruirea academica este un element foarte important pentru mine, si totusi nu am un obiectiv bine stabilit inca. Este o decizie foarte importanta, de aceea prefer sa nu grabesc lucrurile, intrucat mai e suficient timp ca sa-mi pun scopurile in ordine.

 Iti doresti o cariera in modelling? Daca da, de ce? Si unde, aici sau in afara tarii?  

Cu siguranta mi-as dori o cariera in modelling, pentru ca mi-as realiza un vis din copilarie. As face exact ceea ce imi place si ceea ce ma face fericita, dar cred ca nu in Repubica Moldova, pentru ca, cu toate ca-mi iubesc nespus tara, aici posibilitatile sunt foarte putine. 

Ce parere ai despre lumea modellingului de la noi din tara?  

Eu cred ca avem oameni foarte talentati si mai ales modele superbe, dintre care foarte multe internationale, doar ca toata aceasta industrie este inca foarte tanara si mai are nevoie de timp ca sa se dezvolte, insa este o adevarata placere sa lucrez cu moldovenii nostri, ma mandresc mult cu ei si le urez succes tuturor celor care fac parte din aceasta lume!



Articole din aceeasi categorie