25.06.2019
Trucuri pentru vindecarea arsurilor solare. Gelul de aloe vera calmeaza pielea iritata
Soare, plimbari pe plaja, relaxare... in rochii vaporoase, din voal si cu palarii generoase! Frumusetea unei zile de vara poate fi spulberata insa daca nu ai grija de pielea ta, mai ales cand te expui la soare.

In sezonul estival, pielea are nevoie de ingrijire speciala. Pentru a evita petele si iritatiile, dar si pentru a preveni arsurile solare, unele produse de ingrijire si cremele cu factor de protectie solara trebuie sa faca parte din rutina zilnica. Ei bine, o piele frumoasa este sustinuta si de o alimentatie echilibrata, mai ales in zilele toride, cand temperaturile deshidrateaza si demineralizeaza organismul. Iar pentru a te ascunde de soare, nu uita sa iei cu tine, cand iesi din casa, o palarie.

Vezi cateva trucuri pentru vindecarea arsurilor solare, dar si pentru a-ti mentine frumusetea si sanatatea.

Cum putem preveni arsurile solare

De fiecare data cand iesi din casa sau cand mergi la plaja, foloseste o crema de protectie solara SPF 50. Aceasta se aplica cu 20-30 de minute inainte de a te expune la soare, astfel ca pielea sa fie pregatita si protejata. Pentru a-ti mentine pielea sanatoasa, aplica o jumatate de lingura de crema de protectie solara in zona fetei si a gatului si cinci-sase linguri pentru restul corpului, distribuind uniform.

Alege o crema care te protejeaza atat de razele UVA (responsabile de imbatranirea prematura a pielii), cat si de UVB (provoaca arsuri solare si pot determina modificari celulare care sa duca la cancer de piele). Reaplica crema de protectie solara dupa fiecare intrare in apa.

Lapte, pentru vindecarea arsurilor solare

Dupa expunerea la soare, fa un dus caldut si apoi aplica o crema hidratanta speciala dupa plaja. Acopera-te cu un prosop umezit cu apa calda si stai asa cinci minute. Astfel, crema va intra mai bine in piele si o va lasa catifelata si hidratata mai mult timp. Proteinele din lapte te ajuta sa calmezi pielea iritata si sunt recomandate pentru vindecarea arsurilor solare. Imbiba un prosop de bumbac sau o bucata de tifon in lapte rece si aplic-o pe zonele afectate. Si iaurtul gras, rece, are acelasi efect calmant.

Mierea grabeste vindecarea arsurilor solare

Gelul de aloe vera calmeaza pielea arsa de soare, stopeaza inflamarea si durerea. Iar mierea, datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatorii, grabeste vindecarea arsurilor solare. Potrivit specialistilor, aplicarea mierii pe zonele arse de soare ar putea avea efecte mai bune decat unele creme cu antibiotice.

Un alt remediu pentru vindecarea arsurilor solare este castravetele – are efect analgezic si antiinflamator. Aplica pe piele cateva felii de castravete si lasa-le sa-si faca efectul aproximativ 10 minute. Pentru a acoperi intreaga zona a corpului, castravetele poate fi dat prin blender.

Bine de stiut

Este recomandat sa stai la soare dimineata si seara. Intre orele 11.00 si 17.00, cantitatea de radiatii periculoase pentru piele depaseste limitele admise si risti sa te alegi cu arsuri solare si in timp, chiar cu modificari celulare asociate cancerului de piele.

Ti-a fost util articolul?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie