12.06.2019
Manichiura ruseasca - tot ce trebuie sa stii. „Realizata corect va face ca o parte din cuticula sa nu mai creasca in exces.”
Manichiura ruseasca e un veritabil trend de Instagram, pentru ca ofera o manichiura impecabila, ce da impresia ca pigmentul lacului creste chiar din radacina.

Tatiana Litvinov, World Nail Champion si fondatoarea TL Nail Institute, a povestit mai multe despre aceasta tehnica moderna de manichiura.

Fie ca ai auzit sau nu despre aceasta denumire, de incercat ai incercat-o in mod sigur. Manichiura ruseasca se realizeaza „pe uscat”, fara inmuierea cuticulelor si este, mai nou, o tehnica preluata de majoritatea tehnicienilor.

Ce este manichiura ruseasca?

„Aceasta manichiura poarta mai multe denumiri, in functie de tara sau de zona. Iar denumirea oficiala e „Hardware Manicure”, adica o manichiura care se realizeaza cu ajutorul pilei electrice si a anumitor capete de freza, de aici si numele de hardware. In Europa, de exemplu, s-a preluat denumirea de „Manichiura Ruseasca”, pentru ca inspiratia a venit direct din Rusia. Retelele de socializare au preluat imediat trend-ul si as putea spune ca sunt chiar aglomerate cu acest tip de manichiura, mai ales ca arata impecabil de curat si frumos”, spune Tatiana Litvinov, World Nail Champion si fondatoarea TL Nail Institute.

Manichiura ruseasca este, practic, un tip de manichiura care imbina mai multe tehnici sau moduri de realizare. Se folosesc freza electrica si anumite capete de freza pentru a indeparta cuticula si partile uscate ale pielii. Lucrul cu freza este, de asemenea, imbinat cu forfecute sau clesti speciali pentru indepartarea cuticulei si a tesutului uscat din jurul unghiei.

Care sunt avantajele si dezavantajele cand vorbim despre manichiura ruseasca?

„Orice tehnica are avantaje si dezanvantaje, in functie de tipul de unghie si de stilul tehnicianului. Este minunat ca, fiind eliminat tesutul uscat din jurul unghiei, manichiura finala arata curata si ingrijita. Astfel se permite aplicarea culorii foarte aproape de cuticula, deci culoarea pare ca creste din radacina. Efectul optic de alungire a unghiei e exceptional. Realizata corect (adica nu foarte adanc) va face ca o parte din cuticula sa nu mai creasca in exces (la persoanele care au aceasta tendinta).

Dezavantajele apar in unele cazuri din cauza stilului de lucru (adica a nivelului de profesionalism al tehnicianului), la care se adauga si alte particularitati anatomice, specifice fiecarei persoane.

Conteaza foarte mult experienta specialistului si modul in care manevreaza pila electrica, pe care ca technician trebuie sa o controleze si sa o simta la fel cum se simte masina in timp ce conduci. In cazuri nefericite, pot fi facute traume ale unghiei sau a pielii din jurul ei din cauza vitezei de rotatii exagerate sau pentru ca nu s-a folosit un capat de freza adaptat nevoii unghiei. Cand vorbim despre capatul de freza potrivit, personal, am in vedere abrazivitatea lui, forma si maniera de lucru.

Cuticula si pliurile unghiei reprezinta sigilii create de corpul nostru pentru a ne proteja organismul de microbi, bacterii si infectii. La inlaturarea totala a cuticulei in timpul manichiurii, se inlatura aceste sigilii si rezultatul poate fi diferit de la o persoana la alta (in functie de imunitatea fiecarei persoane). E posibil sa nu fie niciun efect secundar, unele persoane pot sa simta un usor disconfort ce va trece in cateva zile (de obicei pielea se regenereaza cam in trei zile). Insa pot exista si cazuri de infectii, inflamatii, fungi etc. De aceea, manichiura ruseasca se realizeaza doar persoanelor cu pielea uscata”, explica experta Tatiana Litvinov.

In ce colturi ale lumii este populara manichiura ruseasca?

„Manichiura ruseasca e cel mai des intalnita in Europa de Est, preponderent in Rusia, dar a luat amploare si in Romania. In aceasta zona e extrem de populara, deoarece femeile vor mereu sa arate bine si pun accentul pe manichiura. Rezista mai mult timp fara sa se vada diferenta de culoare atunci cand creste unghia, deoarece culoarea se aplica sub cuticula. In Europa de Vest nu a prins acest trend in aceeasi masura, caci se pune accentul mai intai pe sanatate si abia apoi pe estetica. Iar daca vorbim despre SUA si Asia, aceasta tehnica este practic interzisa, se permite realizarea ei doar de tehnicienii licentiati separat, iar la scara larga se opteaza pentru metode mai putin invazive,” povesteste Tatiana Litvinov.

Ce tip de manichiura sa alegem?

Pentru a alege tipul de manichiura ideal pentru fiecare este important de stiut nivelul de hidratare al mainilor. Acestea pot fi uscate, normale sau hidratate in exces (se pare ca exista asa ceva, insa se refera la persoanele carora le transpira mainile).

„Pentru pielea uscata se pot folosi toate tipurile de manichiura: clasica, combinata sau cea ruseasca. Pentru pielea normala va sugerez sa optati pentru manichiura SPA, clasica si combinata (cu freza se ridica cuticula, iar excesul ei e taiat cu forfecuta sau clestele). Iar daca iti transpira mainile in exces, ideal ar fi sa optezi doar pentru varianta SPA sau manichiura clasica.

Important este de inteles, atat pentru fetele iubitoare de manichiura, cat si pentru tehnicieni, ca frumusetea poate respecta limitele impuse de sanatate. Un tehnician bun va avea mereu grija sa personalizeze manichiura in functie de nevoile fiecaruia, ca instrumentele sa fie sterilizate conform tuturor normelor. Cat despre cuticulele rebele, trebuie sa mentionez ca, folosit zilnic, un ulei de cuticule BIO, de calitate, va preveni cresterea in exces a cuticulelor si le va mentine sanatoase si hidratate, fara interventii externe”, completeaza expertul in unghii, Tatiana Litvinov.

Ti-a fost util articolul?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie