12.06.2019
Ingrijirea parului in timpul verii, pas cu pas
Gandurile la vacanta ne dau tarcoale si incet, incet ne pregatim pentru intalnirea cu soarele.

Nu doar pielea are nevoie de protectie solara, ci si parul. Atat inainte, cat si dupa expunerea la soare. Astfel, se reduce pe cat posibil impactul negativ al factorilor externi.

„In perioada verii, parul trebuie tratat diferit. E important sa punem accent pe produse de ingrijire si tratamente special create pentru aceasta perioada, produse cu protectie UV”, spune Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

Protejarea scalpului. Nu doar parul are de suferit, ci si scalpul, mai ales daca exista problema alopeciei androgenetice, atat la femei, cat si la barbati (chelie). Firul de par contine aproximativ 10% apa, care este baza unui par sanatos. Acest continut determina elasticitatea, forma si capacitatea de modelare a parului. Parul este igroscopic, adica are capacitatea de a absorbi sau elibera molecule de apa, in functie de gradul de umiditate din aer.

Culoare vibranta

In ceea ce priveste improspatarea si aplicarea culorii, stilista Wella Professionals ne sfatuieste urmatoarele: „vopsirea parului nu ar trebui sa fie un impediment atunci cand plecam in concediu, insa este imperios necesar sa protejam culoarea in timpul expunerii la soare. Totodata, daca mergi la piscina, tine aproape o casca, deoarece apa cu clor matuieste culoarea, o schimba, o degradeaza – si ma refer mai ales la nuantele de blond rece”. „Ritualul de ingrijire pe timp de vara poate parea un pic mai complicat, insa conteaza doar sa alegi cu grija si cu intelepciune produsele cosmetice din trusa de vacanta. Pentru ca este inevitabil ca structura firului de par sa nu fie afectata de soare, vant, apa cu sare, clor, nisip. Asadar, daca vrei sa revii din vacanta cu un par de diva, atunci e obligatoriu ca, dupa expunerea la soare, sa iti regenerezi echilibrul hidric din firul de par”, adauga Antoaneta.

Rehidratare

Pentru o ingrijire intensa si refacerea structurii si echilibrului hidric natural dupa expunerea la soare avem nevoie de un produs care sa ajute la repararea structurii interioare si sa ofere stabilitate si hidratare (vitamin B5/ Panthenol, Aminoacizi.)

Evita clorul din apa

Dupa o vizita la piscina putem observa ca parul devine mai fragil si este mai casant din cauza clorului, care deshidrateaza si usuca parul excesiv. Samponul, masca sau uleiuri de par sunt cativa dintre aliatii care iti pot reenergiza poadoaba capilara.

Ti-a fost util articolul?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie