12.06.2019
De ce apar ridurile de pe gat. Vezi cum scapi de ele
Aceste mici imperfectiuni apar din mai multe motive. Din momentul in care pielea este subtiata, ea isi pierde rezistenta si atunci isi fac aparitia nedoritele riduri. Dar care sunt factorii care duc la aparitia acestora? Pe langa varsta care isi poate spune cuvantul, modul in care iti ingrijesti pielea este esential. Daca o faci in mod corespunzator si ai o dieta bogata in vitamine, poti lupta mai usor impotriva aparitiei lor.

Motivul pentru care apar ridurile pe gat

Deoarece pielea gatului este foarte subtire si vulnerabala, acest lucru o face sa fie predispusa la imbatranire. Un alt factor care duce la aparitia acestor riduri este tesutul adipos, care este mai putn in zona gatului, fata de ten, spre exemplu. Motivul pentru care aceasta zona se usuca mai repede, este acela ca aceasta parte a corpului are mai putine glande sebacee si astfel, isi pierde fermitatea mai repede, formand inesteticele riduri.

Curatare si hidratare

Prin ingrijirea zonei gatului se intelege mai ales curatarea ei in profunzime, pentru a indeparta impuritatile. Este recomandat sa folosesti pentru aceasta curatare o apa termala sau o lotiune tonica. Dupa curatarea temeinica, ai nevoie de o crema pentru hidratare. Poti incerca sa aplici chiar si o compresa cu musetel.

Masajul zilnic

Daca vrei sa previi aparitia ridurilor sau chiar sa le estompezi, fa-ti un ritual din masajul zonei gatului. Foloseste o crema hidratanta si aplic-o cu miscari usoare, circulare. Pielea va redeveni ferma si astfel, vei preveni si aparitia unor noi riduri. Poti folosi si un ulei vegetal pentru aceste masaje.

Protectie impotriva radiatiilor

Deoarece gatul este expus la soare, trebuie sa ai grija si de acest aspect, deoarece pielea va imbatrani mai usor daca este expusa la soare fara protectie. Astfel, inainte sa iesi din casa, in zilele in care ai mai multa treaba in aer liber, foloseste o crema cu proectie solara. O aplici in zona gatului si a pieptului si astfel, o sa fii protejata.

Ti-a fost util articolul?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie