Pentru a combate aceasta "calamitate", ai nevoie de o metoda dura, dar eficienta!Nu uita ca indiferent de cate exercitii ai face, stilul de viata sanatos joaca un rol extrem de important. Nu ignora dieta si incearca sa consumi alimente sanatoase si sa te abtii de la gustarile"pacatoase".

 

Pernutele: o mostenire din vremea foametei

Viata femeii din epoca de piatra se rezuma la cresterea numerosiilor copii, asigurandu-le pe cat posibil sanse mai bune la supravietuire. Pentru a face fata nevoilor energetice ridicate determinate de sarcinile si alaptarile repetate, Mama Natura a dat dovada de prevedere: o rezerva adipoasa amplasata pe fese si coapse – un stoc ideal din care doamnele de atunci isi puteau extrage energia necesara.

 

Astazi, cu toate ca nu mai locuim in grote si ca sarcina nu mai aminteste prin nimic de aventura riscanta de odinioarp, ne-am pastrat mostenirea stramoaselor, sub forma tendintei de a capata rotunjimi fesiere. Acest surplus de grasime poate fi combatut printr-o serie de procedee care si-au demonstrat deja eficacitatea:

 

1. Practicarea in mod regulat a unei activitati fizice de rezistenta, cum ar fi joggingul sau inotul

 

2. Practicarea unei activitati fizice mai exact directionate, care sa solicite muschii coapselor si ai feselor, de tip aerobic, gimnastica usoara, gimnastica acvatica sau sala de forta.

 

3. Evitarea nesfarsitelor variatii ale greutatii.

 

4. Contractarea regulata a muschilor feselor si ai coapselor, in cazul in care stam in picioare sau in pozitie asezat mult timp.

 

5. Si nu in ultimul rand, dragoste fizica, din belsug: muschii coapselor si cei fesieri sunt foarte solicitati in cursul actului sexual!

 

Muschii fesieri ca si muschii abdominali sunt situati pe trei niveluri:


Marele fesier (muschiul principal) si tensorul lateral la suprafata.

Fesierul mijlociu la nivelul intermediar

Micul fesier, muschiul piramidal, abductorul intern, abductorul extern, muschii gemeni si muschiul crural in stratul profund.

 

Cateva miscari simple si eficiente:

Daca nu ai suficient timp sau iti lipseste curajul de a face un sport, iti poti tonifia totusi fesele practicand acasa, timp de 10 minute pe zi, exercitiile urmatoare.

 

Exercitiul 1

Intinde-te pe podea pe o parte si sprijina-ti capul pe bratul intins in prelungirea corpului; celalalt brat este indoit in fata pieptului, cu palma intinsa pe sol. Intinde bine coloana vertebrala, pentru a fi cat mai dreapta posibil. Indoaie picioarele in unghi drept cu bazinul; gambele sunt perpendiculare pe coapse; labele picioarelor trebuie mentinute in permanenta flexate, paralele cu coapsele. Din aceasta pozitie, ridica si coboara alternativ piciorul aflat sus. Te poti sprijini pe palma intinsa pe sol, impingand in ea daca exercitiul ti se pare prea dificil.Fa minim 10 ridicari ale fiecarui picior!

 

Exercitiul 2

Pozitia de plecare: sprijinita pe coate si genunchi. Ridica un picior in lateral, mentinand genunchiul indoit; laba piciorului este flexata. Unghiul drept dintre coapsa si gamba trebuie mentinut pe toata durata exercitiului. Nu pune genunghiul pe podea de fiecare data. Mentine gambele si bratele perpendiculare fata de trunchi, pentru a nu te dezechilibra. Fa 12 ridicari ale fiecarui picior!

 

Exercitiul 3

 Stai in picioare, indoaie un genunchi si du celalat picior in spate, intins, pana la nivelul celui dintai (acesta din urma ramanand imobil).La intinderea maxima, calcaiul este ridicat de la sol. Mentine spatele cat mai drept posibil, cu umerii trasi bine spre spate. Capul este ridicat in permanenta. Fa 20 de deplasari ale fiecarui picior!

Csid.ro