Cel mai recent studiu privind efectele sportului asupra creierului copiilor arata ca miscarea poate fi un puternic instrument pentru dezvoltarea inteligentei, scrie medium.com in ultimii cinci ani, tot mai multe studii au adus dovezi precise, care demonstreaza ca exercitiile fizice imbunatatesc memoria si invatarea. 

 

Sportul imbunatateste memorarea informatiei 

 

Studiile au aratat ca cei care au facut sport dupa patru ore de invatat au avut o retentie mai buna a informatiilor la 24 de ore dupa testare. Rezultatele indica faptul ca sportul influenteaza procesul prin care amintirile sunt consolidate (transferate din memoria pe termen scurt sau lung).

 

 

Chiar si micile pauze pentru sport imbunatatesc capacitatea de concentrare

 

Doar 4 minute de exercitii intense sporesc abilitatea de concentrare a copiilor de 9 -11 ani. Chiar si o singura pauza pentru sport stimuleaza invatarea, arata studiul.

 

 

Mersul pe jos stimuleaza nivelul de intelegere

 

20 de minute de mers pe jos sau pe banda de alergare imbunatatesc memorarea informatiei citite in randul copiilor de 10 ani. Beneficiile sportului au fost evidente si in cazul copiii cu ADHD.

 

 

Sportul mareste abilitatile motrice

 

15 minute de exercitii cardiovasculare au crescut conectivitatea creierului si nivelul de eficienta inregistrat in randul copiilor.

 

 

Copiii activi din punct de vedere fizic sunt mai putin deprimati

 

 Riscul depresiei este redus in cazul copiilor activi din punct de vedere fizic. Acest lucru este foarte important, deoarece numarul copiilor si adolescentilor afectati de depresie si anxietate este in crestere in majoritatea tarilor occidentale.    

 

 

Sursa foto: Google.com

adevarul.ro