Lilly Tonu este antrenoare si face freelancing in domeniul fitnessului. Tanara mamica este un adevarat model de perseverenta si reusind sa scape cu ajutorul sportului de kilogramele acumulate pe perioada sarcinii, aceasta si-a propus sa motiveze si alte femei de la noi, sa faca miscare oricand si oriunde. 

 

 

"Am inceput sa practic sportul in 2013 cand am inteles ca e timpul sa schimb ceea ce arata oglinda. Si desi, inainte de sarcina nu am avut niciodata probleme cu greutatea, am fost mereu slabuta intre 50-52 kg la 1.75 cm, dupa nastere am ramas cu 15 kg in plus, care s-au depus neuniform, acolo unde o femeie nu si-as dori, pe abdomen si fese."

 

 

 

"Mereu mi-a fost frica de sala de forta, credeam ca e doar pentru barbati si daca voi face antrenamente de forta, atunci voi deveni prea musculoasa, insa aceasta e doar un mit si incurajez fetele sa frecventeze sala de forta (daca nu au contraindicatii) si le sugerez sa isi ia un antrenor pentru o perioada care le va monitoriza, sau sa se informeze bine, referitor la tipurile de antrenamente, in functie de scopul pe care il au. Pe langa antrenamente este obligatoriu sa se tina un regim alimentar echilibrat pentru ca rezultatul este de 70% alimentatie si 30% sport."

 

 

 

 "Am fost incurajata de sora mea Cristina, ea m-a adus la sala de forta si m-a lasat acolo. Apoi a plecat peste hotare, la studii, iar eu am ramas pe cont propriu. Am decis sa imi iau un antrenor care m-a ghidat timp de 1 an, de la el invatand multe lucruri ce tine de antrenamente si alimentatie. Apoi am decis ca ar trebui sa ma informez mult mai mult si am frecventat masterclass-uri, seminare de nutritie si fitness.

 

 

Stiu ca multe femei nu au posibilitatea sa frecventeze sala, din lipsa de timp, de finante, posibil au copii pe care nu-i pot lasa in grija cuiva, atat timp cat sunt la sala, dar aceasta nu este o scuza. Sportul se poate face si acasa.

 

 

 

Anume pentru aceste mamici am decis sa incep o rubrica cu antrenamente in conditii de casa, avand la indemana unele accesorii de fitness ( elastic, greutati usoare pentru maini, greutati pentru picioare). Sunt convinsa ca "Nu exista nu pot! Exista nu vreau! Este vorba despre lene si gata!. Exceptie fac femeile care din unele motive grave de sanatate, posibil au interdictii de a face sport intensiv, insa mai multe miscare in aer liber niciodata nu a influentat negativ organismul. Asa ca, o plimbare de o ora este mereu binevenita."

 

 

 

 

"Sunt contra produselor de slabire care de multe ori promit rezultate miraculoase, insa, nici pe aproape nu e asa. Acum se fac bani din orice promite o slabire rapida, insa slabirea rapida cu ceaiuri si pastile "miraculoase", aduce cu ea si unele efecte secundare, uneori extrem de grave. De aceea mereu le explic femeilor cat de importanta este alimentatia si miscarea pentru o slabire si mentinere eficienta."

 

 

 

 

 

 

Lilly si-a creat o pagina de facebook, unde motiveaza femeile sa faca miscare si acasa, postand filmulete in care le arata cum sa faca corect exercitiile in conditiile de care dispun. 

 

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Sursa video: Facebook.com/lillynutrifit

Perfecte