Stiai ca inotul are o serie de beneficii substantiale asupra sanatatii tale?

De exemplu, inotul creste starea de bine si ajuta la reducerea problemelor de somn. Afla in continuare ce alte beneficii mai are inotul.

 

Inotul ajuta la gestionarea greutatii

Astepta-te sa arzi in jur de 367 de calorii dupa doar 30 de minute de inot – ceea ce bate mersul pe jos, ciclismul si chiar alergatul. Nu te poti decide ce sport sa faci vara asta? Am impuscat doi iepuri dintr-un foc – inotul (te poti racori si totodata avea corpul ideal de vara).

 

Inotul reduce nivelul de stres si creste stima de sine

Potrivit unui sondaj efectuat de Speedo pe 4000 de inotatori, 74% sunt de acord ca inotul elibereaza stresul si tensiunea, 68% spun ca statul in apa ii ajuta sa se simta bine legat de ei insisi si 70% se simt mult mai linistiti si lipsiti de griji dupa inot.

 

Inotul imbunatateste starea de spirit

Un alt studiu arata ca inotatorii, indiferent de nivelul lor, sunt mai putin predispusi la tensiune, depresie, furie si confuzie imediat dupa sesiunile de inot. Acest lucru inseamna ca incepatorii si inotatorii amatori se pot simti la fel de bine ca si profesionistii, datorita efectelor eliberarii serotoninei hormonale.

 

Inotul intareste muschii

Rezistenta apei poate fi de 44 de ori mai mare decat aerul, ceea ce inseamna ca trebuie sa lucrezi mai mult pentru a te deplasa prin ea. Este ca si cum ai lucra cu greutati sau masini fara a avea nevoie de echipamente scumpe, ceea ce face ca inotul sa fie o modalitate rapida si accesibila de a-ti intari muschii.

 

Inotul iti imbunatateste somnul

Persoanele care efectueaza un exercitiu energic, cum ar fi inotul, sunt de aproximativ doua ori mai susceptibile de a raporta ca au un somn bun, potrivit unui sondaj realizat de Fundatia National Sleep. Este foarte putin probabil ca aceste persoane sa raporteze probleme de somn, cum ar fi insomnia sau trezirea la ore foarte timpurii.

 

Inotul nu te face sa transpiri

In calitate de inotator, nu vei fi niciodata supraincalzit si nu te vei simti transpirat, deoarece apa din jurul tau te va racori in mod constant.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro