Sanii sunt grasime pura si nu muschi, asa ca singura metoda ne-chirurgicala pentru a-ti mari sanii este cresterea cantitatii de grasime in corp ceea ce majoritatea femeilor nu sunt dispuse cu siguranta sa faca. Mai bine ar fi sa te concentrezi asupra muschilor pectorali pentru a da o forma frumoasa si fermitate liniei bustului. Aceasta va crea cu siguranta iluzia de sani mari .


Sport pentru fermitate

Cele mai eficiente exercitii pentru fermitatea sanilor sunt cele facute cu ajutorul halterelor, in versiune mica, desigur. Pe langa haltere ai nevoie si de o banca de preferinta simpla si din lemn. O alta optiune la fel de putin costisitoare este banca speciala pentru aerobic .
Dar se si poate impoviza: poti folosi o simpla masa de picnic, masuta de cafea sau orice altceva, atata timp cat e rezistenta si nu are blat de sticla.

 

-Aseaza-te pe spate pe banca, cu picioarele pe podea, fiecare picior pe cate o parte a bancii;
 

-Asigura-te ca capul, umerii si spatele sunt bine pozitionate pe banca;
 

-Indreapta umerii in spate si jos astfel incat acestia sa apese cu fermitate banca in timp ce pieptul iese in afara. In aceasta pozitie sira spinarii trebuie sa fie arcuita;
 

-Tine halterele la o distanta de 30 de cm departare si paralele cu podeaua. Cu cat tii greutatile mai strans, cu atat mai mult tricepsii vor fi solicitati.
 

-Impinge greutatile usor in sus;
 

-Intindeti bratele astfel invat greutatile sa fie chiar deasupra pieptului. Mentine greutatile pentru cateva secunde sus, dupa care coboara-le incet in pozitia initiala.
 

-In timp ce cobori halterele spre piept inspira. Cand ajung in dreptul pieptului incepi sa le ridici din nou;
 

-Expira abia atunci cand simti ca ai atins punctul de rezistenta maxima;

 

Este bine de stiut:

-Intre 8 si 12 ridicari reprezinta un set. Intr-un astfel de antrenament executa 1-3 seturi;
 

-Sunt necesare 3 antrenamente pe saptamana, cu o pauza de o zi intre ele;
 

-Nu uita de respiratie;
 

-Penru a nu solicita prea tare umerii, tine-i cat mai lipiti de banca.

sursa:acasa.ro

 

 


 

acasa.ro