Evgenia Medvedeva este o patinatoare din Rusia care a atras atentia in ultimii ani, atat datorita complexitatii exercitiilor facute, cat si pentru temele pe care le abordeaza. In varsta de doar 18 ani, Evgenia a dominat podiumurile competitiilor de patinaj din 2015, de cand a inceput sa participe la seniori. Ea a fost neinvinsa pana anul acesta, cand in finala Jocurilor Olimpice de Iarna de la PyeongChang, medalia de aur a fost castigata de o alta favorita la titlu, Alina Zagitova.

 

 


Ce este atat de special la Evgenia Medvedeva? Ei bine, trebuie sa urmaresti reprezentatiile acesteia si vei intelege cum a reusit sa ajunga mereu pe podium. Patinatoarea are o abilitate unica de a combina sarituri triple cu gratia unei balerine. Dincolo de exercitiile perfecte, Evgenia a impresionat de-a lungul timpului si prin imaginea pe care si-a creat-o.

Daca alte patinatoare au ales sa portretizeze personaje celebre in competitii, Evgenia are un program diferit, o muzica macabra si motive care amintesc de moarte. Programele sale sunt controversate, ea patinand chiar pe inregistrarile audio din tragica zi de 11 septembrie, vocea presedintelui George W. Bush auzindu-se in timpul Campionatului Mondial din 2017.

Alegerea sa a fost criticata, insa juriul a apreciat programul ei, castigand aurul la fiecare competitie la care a participat. Fascinatia patinatoarei pentru moarte nu s-a oprit atunci. La Jocurile Olimpice de Iarna de anul acesta, ea a patinat pe muzica lui Chopin, o nocturna interpretata si de Natalia Karp, o supravietuitoare a Holocaustului. Evgenia Medvedeva a declarat ca acest program este o contemplare a “mortii clinice” si a momentului in care spiritul paraseste corpul. Patinatoarea chiar mimeaza ultima suflare.

Ea a patinat si pe melodia filmului Anna Karenina, auzindu-se si zgomotul trenului in fata caruia Anna Karenina se arunca. Cu toate acestea, Evgenia Medvedeva a aratat ca este pasionata si de alte teme, de exemplu anime-urile. Ea a purtat costumul de Sailor Moon in 2017 in competitia Tokyo World Trophy.

Sursa foto: Google.com
Sursa video: Youtube.com

Elle.ro