Vara e sezonul in care vrem mai mult ca oricand sa aratam bine si sa fim activi. Sportul in aer liber este alegerea perfecta si mai ales este recomandat de specialist, nu mai ca in zilele calduroase de vara poate fi destul de periculos.

 

1. Hidratati-va din timp, cu apa, chiar daca nu va este sete. Apa e bine sa fie la temperature camerei si sa fie bauta cu inghitituri mici, dar dese.

 

 

2. Folositi pentru hidratare si legumele bogate in apa sau sucurile de legume, care aduc si un plus de minerale. Evitati alimentele grase, prajelile, dulciurile si carnea in cantitati mari.

 

 

3. Evitati alcoolul. Acesta poate mari pierderile de apa si mai ales stresul asupra aparatului cardiovascular. E important sa mentineti o perceptie clara asupra gradului de oboseala si a intensitatii efortului depus.

 

 

4. Purtarea unei sepci este obligatorie pentru a evita insolatiile si arsurile solare. Folositi haine comode, in culori deschise care pot absorbi transpiratia. Folositi si creme cu factor de protectie maxim pentru zonele expuse la soare.

 

 

5.  Odihniti-va la umbra cel putin 15 minute la fiecare 45 de minute de efort. Dozand efortul puteti face mai mult timp exercitii fizice, fara a avea efecte adverse.

 

 

Sursa foto: Google.com

csid.ro