Nu-i usor sa tii dieta

 

Greutatea cu care te tii de o dieta este efectul unui cuvant magic pentru psihicul tau: "niciodata". Simpla decizie ca nu vei mai manca dulce niciodata iti influenteaza negativ vointa. Cum eviti? Cel mai cinstit lucru pentru tine (si pentru psihicul tau chinuit de dieta) este sa iti propui scupori rezonabile: "nu mai mananc dulce saptamana asta, nu mai mananc dupa ora 18". Ai mai multe sanse de izbanda.  

 

 

Poftele

 

Poftele sunt un alt dusman al hotararii tale curajoase. Parca ai avea chef de o ciocolata sau de cartofi prajiti. Responsabil cu poftele este hipotalamusul. Asa ca nu e de vina cine a pus gogoseria in drum, ci faptul ca organismul tau e obisnuit cu o cantitate mai mare de hrana pentru a transmite semnalele de satietate. Cum eviti? Aici doar vointa este aliatul tau. Trebuie sa rezisti pana cand obisnuinta se schimba. Un mic truc este ca frigul accentueaza senzatia de foame, iar caldura o inhiba.   

 

 

Micile scapari 

 

 Micile scapari iti saboteaza mereu vointa. O bombonica e interpretata ca un esec, iti faci procese de constiinta, te culpabilizezi si, drept pedeapsa, dai gata toata cutia. Cum eviti? Evalueaza obiectiv situatia: ce e o bombonica pe langa toate cele de la care te-ai abtinut pana acum? Nu e cazul sa dramatizezi.  

 

 

 

 Ti se pare ca nu slabesti

 

Desi esti constiincioasa si te tii strict de dieta, acum cantarului se misca mult prea icnet. Te deranjeaza teribil ca nu se vad rezultatele. Cum eviti? Fie ti-ai propus niste standarde prea ambitioase, fie ai nevoie de timp ca sa te obisnuiesti cu noul regim. Corpul tau vrea sa se convinga ca nu-i vorba de simple toane. 

 

 

 

Sursa foto: Google.com


clickpentrufemei.ro