Indiferent care este motivul pentru care fac miscare, exista cateva greseli pe care oamenii le fac frecvent inainte de a alerga. Si, astfel, o activitate sanatoasa si placuta se poate transforma intr-o experienta neplacuta.

 

1. Stretching static. Studiile recente au demonstrat ca stretching-ul static nu este indicat pentru o persoana care alearga. Chiar si cele mai usoare miscari de stretching pot sa scada abilitatea de a alerga. Stretching-ul static nu lasa creierul si muschii sa comunice.

 

2. Se consuma prea multa mancare inainte de sport. Este una dintre cele mai frecvente si mai grave greseli pe care oamenii le fac inainte de a alerga. In timp ce alergi, digestia este incetinita, iar aparatul digestiv functioneaza altfel decat in mod obisnuit.

 

3. Se bea prea multa sau prea putina apa. Daca vei bea prea multa apa inainte de a alerga, atunci nu va fi o experienta prea placuta. Insa nu este bine nici sa nu bei apa deloc sau sa bei prea putina. Cel mai bine este sa bei apa suficienta pe parcursul zilei, astfel incat sa te hidratezi.

 

4. Nu mergi la baie inainte. Nu va fi deloc placut sa alergi cand stii ca trebuie sa mergi la baie. Pe langa faptul ca nu este confortabil, va trebui sa iti si intrerupi antrenamentul la un moment dat.

 

5. Nu iti asculti corpul. Cand simti ca nu mai poti sa alergi, este timpul sa iei o pauza sau chiar sa nu mai alergi deloc in ziua aceea. Cand corpul tau iti transmite un mesaj, nu il ignora. Tu simti cand este momentul sa pui capat antrenamentului.

 

Acestea au fost cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii inainte de a alerga. Incearca sa le eviti.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com