Sporeste activitatea creierului

 

Probabil ca ai observat deja ca te simti mai alerta si mai plina de energie dupa ce ai facut sport. De fapt, miscarea creste activitatea mentala pentru 4 pana la 10 ore! Toate astea pentru simplul fapt ca sporeste fluxul de sange bogat in oxigen spre creier.

 

Favorizeaza disciplinarea

 

 Exercitiile facute dimineata iti conefera starea de bine datorata unui lucru benefic facut chiar de la orima ora. E destul de complicat sa ne ridicam din pat, fara a pune la socoteala si drumul la lasa, asa ca autodisciplinarea este unul dintre punctele cheie. Inainte sa isi dai seama, calitatea vietii tale se va imbunatati, iar satisfactia urmarii unui program strict si sanator nu va inarzia sa apara!

 

Imbunatateste calitatea somnului

 

Sportul facut cu regularitate regleaza somnul si calitatea acestuia! Pe langa faptul ca te vei simti obosit seara, gandul ca trebuie sa te trezesti devreme pentru a merge la sala te va face sa adormi la o ora rezonabila. E dificil sa te antrenezi asa cum trebuie si sa ai rezultate vizibile daca nu te odihnesti indeajuns!

 

Optimizeaza dieta

 

 Antrenamentul facut pe stomacul gol isi va duce corpul intr-o stare de soc, lucru ce va rezulta in arderea masei musculare pentru energie! serveste o gustare saraca in calorii, ca de exemplu un mar sau un iaurt, cu aproximativ 30 de minute inainte de a merge la sala. singura vei ajunge la concluzia ca vrei sa ai o dieta mai sanatoasa atunci cand vei vedea influenta pe care mancarea o are asupra antrenamentului si rezultatelor tale!

 

Confera energie

 

Exercitiile facute dimineata te vor umple de energie pentru intreaga zi! asa ca daca ai acumulat oboseala, sau simti ca nu mai esti la fel de activa in ultima vreme, incearca sa te duci la sala in primele ore ale zilei – acest lucru va elibera endorfine si alti hormoni care iti vor da un boost de energie!

 

 

Sursa foto: Google.com

Elle.ro