A facut parte din lotul olimpic al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vara din 2016 si este prima sportiva care a evoluat in cadrul acestora. Tanara detine locuri de frunte la diverse concursuri sportive nationale si internationale. A castigat titlul de Campioana a Europei la tirul cu arcul si este Campioana a Republicii Moldova, pentru al doilea an consecutiv.  

 

 

 

Pe langa pasiunea pentru arc si sulita, Alexandra care este din Chisinau, pare a fi o tanara obisnuita, cu pasiuni si hobby-uri comune multor tinere de la noi. A absolvit facultatea de Comunicare si Relatii Publice si adora sa citeasca, sa danseze, sa picteze, sa gateasca si sa VISEZE! 

 

Perfecte: Cum ai ajuns sa practici acest sport?

Alexandra: Sunt o fire sportiva si nu pot sta fara treaba. Am incercat diferite directii de dans si mi-am incercat abilitatile in pictura, ca mai apoi sa incerc tirul cu arcul. Si uite ca trag cu arcul si pana in prezent. 

 

 

 

P: Cum te motivezi sa muncesti mai mult?

A: Pentru mine, motivatia este o deviza, iar sportul inseamna sanatate. Dezvoltarea personala este o calatorie. In fiecare zi lupt cu mine insumi. Si asta functioneaza.

Nu am idee cu ce m-as ocupa daca nu as fi arcasa. Nici nu m-am gandit la asta. Probabil as avea un job.


A: Din pacate, la noi in tara, acest sport nu este foarte popular printre femei. Daca am pune un tir in oras, desigur ca se vor gasi doritori de a trage cu arcul, mai mult din curiozitate, iar cei care se atarna serios fata de acest sport, sunt foarte putini.

 

Perfecte: Ce calitati trebuie sa posede o femeie care doreste sa reuseasca in viata?

Alexandra: O femeie trebuie sa fie hotarata, curajoasa, sigura pe sine si pe capacitatile sale si desigur rabdatoare, deoarece in viata, lucrurile vin odata cu trecerea timpului si niciodata imediat.

 

 

 

Tanara traieste o frumoasa poveste de dragoste alaturi de un arcas. Un sportiv care la fel ca si dansa, impartaseste pasiunea pentru tirul cu arcul si care in prezent este antrenor. Ei s-au cunoscut mai multi ani in urma, cand impreuna mergeau la diverse competitii. 

 

Alexandra s-a casatorit cu Semion Popov in luna aprilie a acestui an si viseaza ca in zece ani, cei doi vor avea impreuna 2 copii sanatosi si cate un job bun la noi in tara. 

 

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte