In ciuda faptului ca esti deja o profesionista la capitolul straturi de haine si stii cum sa iti protejezi telefonul mobil, daca incepe sa ninga, inca mai trebuie o buna bucata de vreme (poate chiar 5 minute) sa faci ceva, inainte de a incepe sa alergi afara, in plina iarna.

 Insa multumita acestui truc genial (dar si a informatiilor bazate pe biologie), nu mai e cazul sa tremuri atunci cand faci jogging in sezonul rece.

 Ceea ce ai nevoie: melodia ta preferata de la cantareata Beyonce (sau orice alt cantec care sa aiba un "beat" excelent, care sa te faca sa dansezi).

 Ce trebuie sa faci: Da-i play cantecului in livingul tau sau in sufragerie, fie la radio, fie pe calculator, fie la castile telefonului tau mobil in timp ce dansezi, fredonezi, dai din fund sau alergi stand pe loc.

 Iar apoi faci miscarea suprema: iesi din casa. Odata ce ai ajuns afara, profiti de trotuarul inghetat care va fi aliatul tau la aceasta alergare. si ti-ai facut incalzirea mai repede decat ai fi crezut.

 De ce functioneaza acest truc: Este evident, dar e adevarat. Faptul ca iti cresti ritmul cardiac (cresti numarul batailor inimii) cat timp te afli inca sub acoperisul casei tale te ajuta sa cresti temperatura corpului tau si sa stimulezi circulatia sangelui prin muschii tau (chiar cu pana la 70%). in acest fel, corpul tau se simte deja incalzit cand tu faci deja primii pasi afara, in frig.

 Acest truc nu doar ca te ajuta sa iti imbunatatesti performanta la alergare (de vreme ce corpul tau nu va pierde timp pretios adaptandu-se la temperaturile scazute), dar vei reduce si riscul de accidentare in timpul joggingului.

 De ce este un truc simplu ca "buna ziua": Tu ai deja la indemana un playlist pe care ti l-ai pregatit pentru sesiunea de alergare. Doar ca acum trebuie sa dai play cu cateva minute mai devreme inainte de a alerga afara, intr-o zi rece de iarna. 

 

Sursa foto: Google.com

Feminis.ro