Este clar ca aveti nevoie de cateva schimbari pentru a avea (din nou) un abdomen plat. Iar acest obiectiv se poate duce la indeplinire printr-o dieta echilibrata, dar si cu ajutorul catorva exercitii fizice nu foarte grele, dar eficace.

1. Asezati-va pe spate, cu bratele intinse pe lateral si cu genunchii indoiti catre piept. Tineti genunchii lipiti si rotiti picioarele de la stanga spre dreapta, intr-o miscare asemanatoare stergatorului de parbriz. Aveti grija ca umerii sa fie lipiti de podea in timp ce exercutati aceasta miscare. Repetati miscarea de 10 ori spre stanga si de 10 ori spre dreapta. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti la 20 de repetari.
 
 

2. Asezati-va pe spate, cu genunghii indoiti si cu talpile pe podea. Trageti puternic aer in piept, astfel incat sa simtiti ca vi se umple abdomenul. Expirati prelung pentru a elimina tot aerul, pana se creeaza senzatia ca ombilicul se lipeste de coloana vertebrala. Tineti-va respiratia timp de doua secunde apoi relaxati muschii abdominali. Repetati de 10 ori. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti la 20 de repetari.


3. Asezativa pe spate cu o coada de matura in maini, cu palmele intreptate spre tavan. Ridicati-va mainile deasupra capului, apoi ridicati trunchiul si genunchii si coboarati mainile pana cand sunt paralele cu solul si atingeti genunchii cu coada de matura. Mentineti pozitia doua secunde si reveniti. Repetati de 10 ori. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti la 20 de repetari.

 

4. Intindeti-va pe burta si sprijiniti-va pe brate. Riticati corpul de la podea astfel incat greutatea sa fie sustinuta de coate si degetele de la picioare. Tineti abdomenul incordat si incercati sa mentineti o linie dreapta intre cap si calcaie. Mentineti pozitia pentru 15 secunde apoi odihniti-va si repetati de trei ori. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti cu cate 5 secunde fiecare repetare.

 

5. Din pozitia sezut, cu genunchii indoiti si talpile sprijinite pe podea, cu mainile pe solduri, aplecati-va trunchiul usor spre stanga si spre deapta, astfel incat sa formati litera “C”. Apoi reveniti si rotiti trunchiul (nu doar umerii) spre stanga si spre dreapta. Repetati timp de 20-30 de secunde.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro