De ce costa acesti pantofi, insa, atat de mult? Dincolo de brand si de segmentul premium caruia i se adreseaza acest tip de incaltaminte, exista si o explicatie mai simpla. Inainte de explicatia creatorului, sa punem acesti pantofi in context. Pretul unei perechi incepe de la 800 de dolari si poate ajunge pana la 6.000. Lui Louboutin i-a venit ideea sa creeze acesti pantofi in 1993, atunci cand o angajata a sa isi facea unghiile rosii. Louboutin i-a imprumutat sticluta de oja si a desenat schita primilor pantofi Louboutin. 

 

 

Revenind la costuri, in 2013, cand New York Times l-a intrebat pe Louboutin de ce pantofii sunt atat de scumpi, acesta a raspuns ca: "Este vina costurilor. E foarte scump sa faci pantofi in Europa”. Din 2008 si pana in 2013, a mai precizat Louboutin, costurile de productie s-au dublat, pe masura ce euro a inceput sa fie mai puternic decat dolarul. Pe langa asta competitia pentru materiale de calitate e acerba. De obicei acestea sunt aduse din Asia. Intr-un alt interviu, acordat site-ului Business Insider, David Mesquita, co-owner-ul Leather SPA, spune ca o alta variabila care contribuie la pretul ridicat al celebrilor pantofi tine de dificultatea cu care brandul reuseste sa gaseasca persoane care sa realizeze manual unele detalii. "Exista multe detalii de design care sunt lucrate manual. Conteaza foarte mult cine creeaza pantofii, care sunt costurile de productie ale fabricii si asa mai departe. Si, bineinteles, conteaza si materialele folosite”, a spus Mesquita. 

 

 

Aici vorbim de pene foarte scumpe, pietre semipretioase, pietre pretioase sau diverse materiale exotice. De exemplu, o pereche cu cristale Swarowski costa in jur de 4.000 de dolari. O pereche cu detalii din piele de raton costa aproximativ 2.000 de dolari. Si - totusi - de ce accepta oamenii sa plateasca aceste preturi exorbitante? Pentru ca au devenit simbolul unui anumit statut social. Cu alte cuvinte, cumparam imaginea, numele brandului si statutul pe care il gireaza acesti pantofi, nu pantofii in sine. 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte