Chiar daca unii parinti considera ca anumite gadgeturi sunt mai degraba menite pentru distractie, folosirea rationala a acestora poate ajuta elevul sa perceapa invatarea drept joc, eliminand o buna parte din stresul ce apare natural in fata necunoscutului. De asemenea, dispozitivele potrivite pot sa ofere rapid informatii utile, pe care un elev istet le va folosi pentru a-si completa cunostintele.

 

 

Asadar, care sunt dispozitivele ideale, pe care le poti oferi in dar copilului tau in prima zi de scoala?

 

 

Lectura - elementul de baza in educatie, devine mult mai atractiv de pe tableta sau e-reader. Elevul modern isi poate descarca mii de carti de pe Amazon pe Kindle, le poate accesa offline de oriunde, fara a fi nevoit sa poarte cu el carti grele. Vederea copilului ramane in perfecta siguranta datorita tehnologiei paperwhite, care creeaza senzatia clara de lectura de pe hartie alba, iar luminozitatea se ajusteaza automat la conditiile de lumina existenta. Are un design robust si completeaza perfect imaginea unui elev exemplar al zilelor noastre. 

 

 

Un alt accesoriu indispensabil al unui adolescent este o pereche de casti audio. Ce-ar avea in comun acest gadget cu procesul de invatare? Multi elevi care evita lectura, opteaza pentru audiobooks. Este varianta optima pentru a combina utilul cu placutul. Spre exemplu, cand obosesti de lectura, poti asculta muzica preferata. Sau te poti pregati de orele de sport, alergand cu muzica preferata in casti. De asemenea, sa nu uitam ca procesul de invatare consuma multa energie, iar pentru un elev relaxarea in doze rezonabile reprezinta elementul-cheie in mentinerea interesului sau fata de scoala.

 

 

Ceasul cu GPS pentru copii este si el util din multe puncte de vedere. In primul rand, acesta ajuta la dezvoltarea punctualitatii si respectarea calendarului scolar. Aceasta abilitate va fi utila nu doar in perioada scolara, ci si dincolo de ea. In al doilea rand, localizarea GPS va facilita orientarea in spatiu a copiilor si va oferi siguranta parintilor, care vor sti exact unde li se afla odrasla.

 

 

Si daca acum cativa ani imprimanta era un dispozitiv exotic in camera de studii, de curand, acestea au devenit accesibile. Pentru un elev va fi de ajutor o multifunctionala (gen Canon Pixma XXX) pentru a scana documente sau imagini, pentru a imprima referate sau articole stiintifice, si, nu in ultimul rand, pentru a imprima direct de pe telefon cele mai tari poze cu prietenii.

 

 

Procesul educativ combinat cu utilizarea inteligenta si rezonabila a gadgeturilor schimba definitiv chiar si atitudinea celui mai neglijent elev fata de scoala. Invatatul poate fi distractiv si placut, iar parintii sunt cei carora le sta in puteri sa mentina interesul sanatos al copilului fata de studii.

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte