Moda purtarii hainelor second-hand devine tot mai populara si in tara noastra si reprezinta o adevarata provocare pentru fashioniste. De ce? Sunt mai multe motive de enumerat: haine de ultima moda, pret redus si individualitate. Insa este bine sa purtam haine second-hand?

 

 

 

Iata de ce parere este deramtologul Diana Munteanu: „Nu recomand folosirea hainelor second-hand, deoarece aceste persoane sunt expuse riscului de a se infecta cu diverse patologii dermatologice, precum: scabia, pediculoza sau micoza. Pentru a distruge in totalitate orice infectie, e necesara fierberea hainelor pentru 5-10 minute. Dar acest fapt deterioreaza tesatura si este practic imposibil de realizat.

 

 

 

 

 

„In urma prelucrarii chimice ce se efectueaza la intrarea in tara a acestor produse, persoanele cu piele sensibila sunt predispuse la dermatita iritativa, alergica de contact. Iar in covoare se pot pastra acarienii, chiar si dupa ce acestea sunt curatate. O mare parte din alergiile respiratorii si cutanate sunt provocate anume de aceste specii.”, sustine medicul dermatolog.

 

 

 

 

 

 

Tu ce parere ai?

 

 

Sursa foto: Facebook.com / Diana Munteanu; Google.com

Perfecte