Iata 3 sfaturi pe care sa le urmezi atunci cand mergi la cumparaturi:

 

Cumpara piese basic


Minimalismul e cheia! Unul dintre cele mai importante lucruri de care sa tii cont este sa nu te avanti la cumparaturi prea excentrice. Nu cumpara haine desprinse parca de pe podiumurile de moda, dar care nu te reprezinta si pe care nu te vezi purtandu-le decat la ocazii speciale. Este important sa ai in garderoba articole de baza, pe care sa le poti purta in orice situatie si, mai presus de orice, pe care sa le poti asorta! Bunul gust nu este niciodata exprimat prin opulenta, ci prin simplitate. Nu este un mit faptul ca daca investesti mai mult, vei avea parte de o calitate mai buna. Desigur, acest lucru depinde si de brand, intrucat poti cheltui bani frumosi pe un material de proasta calitate, care se va strica la prima spalare. Este recomandat sa te documentezi in prealabil care sunt cele mai recunoscute branduri din piata pentru articole din denim, tricouri, pulovere etc. Si sa gasesti substitute ale acestora.

 

 

Evita Mall-urile

 

Nu vei face decat sa cumperi si mai multe haine de o calitate inferioara, care se vor strica la prima spalare. In loc sa arunci banii pe articole de larg consum, mai bine te-ai orienta catre boutique-uri si alte magazine unde poti gasi piese unicat, ori cu adevarat speciale. O solutie desteapta in acest caz ar fi sa vizitezi din cand in cand showroom-urile fabricilor de confectii. Vei putea gasi haine de buna calitate, la pret de producator. Deseori, acestea sunt date la export catre cele mai renumite branduri straine. Este pacat sa nu profiti, vei putea fi cu un pas inaintea modei cu bani putini!

 

 

Magazine vintage si second-hand

 

O alta sugestie pentru cele ce vor sa economiseasca bani atunci cand merg la cumparaturi, fara sa renunte insa la propriul stil vestimentar, este sa frecventeze din cand in cand magazinele vintage si second-hand. Vei ramane placut surprinsa de ce ai putea gasi! Cele mai multe magazine vintage isi aduc marfa din strainatate, unele haine provenind chiar din outlet-urile unor mari case de moda. Vei putea achizitiona, astfel, la preturi extrem de reduse, articole unicat, care cu siguranta se vor face remarcate. Este important, deci, sa nu pleci niciodata cu prejudecata ca numai in magazinele consacrate poti gasi haine de calitate. Este adevarat ca trebuie sa te documentezi, in prealabil, de unde poti cumpara hainele dorite cu bani putini, insa efortul va merita cu siguranta!

 

 

Sursa foto: Google.com

ELLE