Am facut pentru tine o lista cu cateva dintre ele: 

Spala-te

Nu trebuie sa sari in dus imediat dupa ce ai facut sex, dar curatarea zonei intime cu putina apa calda si cu un sapun bland poate preveni raspandireaa bacteriilor care provoca infectiile urinare sau de alt fel. Daca ti se pare prea complicat sa faci asta, macar foloseste niste servetele umede speciale pentru acea zona, te vor scuti de probleme ulterioare.

 

 

Nu face dus imediat dupa sex

 

Daca esti tentata sa faci dus dupa sex si sa iti cureti cu simt de raspundere vaginul, ei bine, nu este cea mai buna idee, dintr-un motiv extrem de simplu: spaland agresiv zona aceea imediat dupa sex nu faci altcvea decat sa distrugi echilibrul florei microbiene locael, ceea ce poate duce la infectii ulterioare. Asa ca, daca simti nevoia sa faci dus imediat dupa sex, mai bine limiteaza-te la ce am spus anterior. 

 

 

Goleste-ti vezica

 

In timpul unei partide de sex, o serie de germeni pot ajunge in uretra, unde, daca raman, pot provoca infectii urinare. Daca iti golesti vezica la putin timp dupa ce o partida de sex, jetul de urina va indeparta toate bacteriile daunatoare de pe tract si riscul de a avea probleme scade spre zero.

 

 

Evita lenjeria sexy

 

Nu, nu zice nimeni ca nu trebuie sa iti inciti partenerul cu o lenjerie sexy, ci ca este o greseala sa adormi imbracata cu ea. Genul acesta de lenjerie este facuta din materiale sintetice si acestea pastreaza un mediu umed, in care bacteriile se vor inmulti in voie. Asa ca, scoate-l din minti cu cea mai sexy lenjerie, dar inainte de culcare ai grija sa te imbraci cu ceva de bumbac, pentru ca pielea sa respire. sau dormi goala, pentru ca este benefic pentru tine, conform specialistilor.

 

 

Spala-te pe maini cu apa si sapun

 

Si dupa sex, dar si inainte. aceasta este cea mai simpla metoda de a preveni raspandirea bacteriilor, fie ca vorbim de cele pe care le ai si le vei trece pe corpul partenerului cand il vei atinge, fie pe cele pe care le vei lua din zona genitala a acestuia si le poti imprastia ulterior. 

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro