Nu neaparat, insa specialistii recomanda evitarea sexului intr-o anumita parte a zilei, mai exact in prima ora dupa un obicei pe care il avem cu totii. 

 

Conform mai multor studii realizate de britanici, nu e bine sa faci sex imediat dupa ce ai luat cina. In general, cina este ceva mai ingreunata, iar daca faci amor dupa ce ai mancat, problemele digestive se vor amplifica.

 

Timpul pe care trebuie sa il astepti pentru a face sex dupa ora 19, ora cinei, este de doua pana la patru ore, recomanda medicii, scrie site-ul rexpuestas.com. Procesul digestiv foloseste multa energie, iar la acesta participa mai multe organe, iar cea mai mare cantitate de sange se concentreaza in tractul digestiv.

 

 

Sexul dupa cina da peste cap procesul digestiv si provoaca o serie de probleme stomacale: flatulente, indigestie, dureri abdominale. Corpul va trebui sa depuna de doua ori mai multe eforturi: odata pentru actul sexual in sine si a doua oara pentru finalizarea procesului digestiv.

 

 

Consecintele directe ale sexului dupa cina sunt nenumarate: aportul oxigenului in aparatul reproducator masculin si in cel feminin este deficitar, barbatii se pot confrunta cu lipsa erectiei sau cu ejacularea precoce. In cazul femeii, secretia vaginala va fi mai slaba, iar asta va provoca dureri in timpul actului.

 

 

Digestia este procesul prin care alimentele ingerate sunt transformate in substante usor de absorbit de organism. Procesul digestiv are un rol important in generarea si repararea tesuturilor si obtinerea energiei. Alimentele se transforma in minerale esentiale si nutrienti.

 

 

Digestia incepe in cavitatea bucala, unde alimentele sunt amestecate cu saliva. Acesta este primul proces chimic pana cand alimentele ajung in stomac. Mancarea este comprimanta si ajunge prin esofag in stomac, unde este amestecata cu acidul care o va descompune.

 

 

Asadar, mare atentie daca vrei sa faci sex dupa ora cinei, cu toate recomandarile medicilor. Exista, totusi, si cateva momente ale zilei in care e bine sa faci sex: dimineata, imediat dupa trezire, la 4 ore dupa cina (ajuta foarte mult la detensionare, la inlaturarea stresului) sau dupa 12 noaptea, cand corpul are suficienta adrenalina si este pregatit din punct de vedere hormonal pentru satisfacerea acestei nevoi.

 

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com