Totul este permis la acest capitol, in functie de ce-si doreste fiecare dintre cei doi, asta daca dorinta unuia dintre ei nu dezechilibreaza trairile celuilalt.  

Sexul dur se refera la folosirea unor pozitii, miscari, muscaturi, sau jucarii sexuale care pot provoca o durere mai mica sau mai mare si pot duce la cresterea si intensificarea placerii in cadrul actului sexual.  

 

 

Poate fi bun pentru un cuplu?

 ,,Sexul dur poate reprezenta o forma prin care partenerii experimenteaza ceva nou, incercand sa fuga de rutina sau reprezinta pur si simplu o fantezie, a unuia sau a ambilor parteneri, ce ajunge sa fie pusa in practica. Daca partenerii sunt de acord, daca simt amandoi placere,  putem spune ca sexul dur le-a condimentat viata .Daca unul dintre parteneri  simte ca este prea mult pentru el, se poate ajunge la certuri, inselat sau despartire’’, ne lamureste psihoterapeutul Constantin Cornea.

 

Sexul dur poate reprezenta limita intre ceea ce isi doresc si ceea ce pot pune, cu adevarat, in practica doi parteneri. astfel, poate reprezenta o prapastie pentru un cuplu sau il poate suda. ,,Totul tine de ce isi doresc. De cele mai multe ori, sexul dur poate reprezenta o experienta negativa, pentru ca nu se are in vedere si bioritmul sexual sau factorul de excitatie a celuilalt. Cel care se grabeste poate strica totul, pentru ca nu are nici rabdarea necesara, dar nici dorinta de a stimula pe celalalt, dincolo de ceea ce simte ca are el nevoie. De aceea. in cazul in care nu vorbim despre doi parteneri la fel de deschisi, sexul dur poate reprezenta o provocare doar pentru unul dintre parteneri’’, adauga psihoterapeutul.

 

 

O buna comunicare intre cei doi, in legatura cu felul in care priveste fiecare dintre ei satisfactia sexuala, ii va ajuta sa se bucure de o viata sexuala implinita. ,,In cazul in care dorintele lor in materie de sex sunt diferite, exista modalitati prin care cei doi pot ajunge la un numitor comun, fara ca acest lucru sa insemne compromisuri. Varianta optima pentru cei doi este negocierea si niciodata compromisul’’, explica pentru CSID psihoterapeutul Oana Nicolau.

 

In general, persoanele care se declara satisfacute de genul acesta de practici sunt deschise, libertine si independente. ,,acestea au suferit traume in trecut si acum incearca, inconstient sau constient, sa produca durere la randul lor. in primul rand, pentru ca astfel isi gasesc placerea. in cazul anumitor traume, durerea resimtita se poate identifica cu cea resimtita sau provocata in timpul actului sexual.

 

 

De asemenea, adictiile, cum ar fi alcoolul, anumite medicamente, drogurile sau filmele explicite pentru adulti cu imagini sado-masochiste, pot naste in individ astfel de dorinte. Pentru a incerca sexul dur, partenerii trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda, altfel unul dintre ei se poate simti ranit, fizic sau psihic’’, afirma Constantin Cornea pentru CSID.

 

 

Trebuie subliniat ca partenerii se delimiteaza intr-o proportie foarte mare in doua categorii: cei care doresc sa simta durere, pentru ca astfel pot considera placerea mai intensa, si cei care o provoaca. Destul de rar se poate vorbi despre un schimb de roluri.

 

 

De ce multe femei prefera sexul dur?

 ,,Femeile care prefera acest gen de sex sunt cele traumatizate ori extrem de adictive. Mai putem vorbi despre cele care considera ca ii ofera astfel partenerului o experienta extraordinara, greu de repetat de alte femei. in acest mod se asigura ca nu vor fi parasite de barbat, pentru ca acesta are deja totul’’, sustine psihoterapeutul Constantin Cornea CSID.

 

,,Fie singuri, fie cu ajutorul unui psihoterapeut, ei trebuie sa inteleaga ca sexul este o uninune intre doi oameni, in totalul fiintei lor.  Dorinta de a se uni cu celalalt ii va face sa gaseasca o cale potrivita pentru succesul relatiei de cuplu’’, adauga psihoterapeutul Oana Nicolau.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro