Unul dintre principalele motive pentru care femeile refuza sa faca sex anal este chiar rolul principal al anusului si faptul ca este murdar. De aceea,  trebuie sa faci un dus fierbinte inainte. Ai putea face dusul impreuna cu partenerul tau si ca preludiu sa-l lasi sa te stimuleze cu degetele in zona respectiva.

 

 

O alternativa ar fi sa iti cureti colonul facand o clisma, insa nu este indicat sa faci lucrul acesta prea des. Daca iti este rusine sa faci acest lucru la doctor, poti cumpara un dispozitiv special de la farmacie. De asemenea, evita sa faci sex anal daca esti constipata sau daca materiile fecale sunt lichide.

 

 

Daca ai decis sa faci clisma, iata cum procedezi:

 

Poti cumpara un aparat compact pentru clisma  sau un irigator  de la farmacie si iti poti face clisma in intimitatea locuintei tale. Aparatul ar trebui sa aiba o punga in care pui apa calduta cu care te vei curata (Atentie! Daca folosesti apa de la chiuveta, fierbe-o inainte), un furtun subtire si un capat pe care il vei introduce in rect, dupa ce l-ai lubrifiat bine.


 

 Ideal este sa stai intr-o pozitie cat mai comoda, intinsa pe spate sau pe partea dreapta. Dupa ce ai introdus furtunul si esti sigura ca nu va iesi in timpul procesului, poti incepe sa apesi incet pe punguta clismei, pana simti ca lichidul caldut intra in colon.

 

 

Senzatia nu este una dintre cele mai placute, insa incearca sa retii lichidul in colon cel putin 10 minute, insa fara sa te fortezi, apoi poti elimina lichidul. Asteapta cel putin o ora si jumatate dupa ce ti-ai facut clisma, inainte de a merge in dormitor cu iubitul.

 

 

Nu consuma fibre

 

Desi este recomandat sa mananci alimente cu fibre zilnic, evita-le cu cateva ore inainte de a face sex anal. Fibrele se gasesc in produsele ce contin cereale integrale, in fructe si legume, in tarate etc. Lubrifiantul este foarte important cand faci sex anal, pentru ca rectul nu are secretiile proprii asa cum are vaginul. Ca sa nu te ranesti, foloseste mult lubrifiant.

 

 

Protejeaza-te!

 

Mai ales atunci cand faci sex anal este foarte important ca partenerul tau sa poarte prezervativ - atat pentru ca acolo se gasesc mai multe bacterii decat in restul corpului, dar si pentru ca bolile se pot transmite la fel de usor. Nu uita sa schimbi prezervativul inainte de a trece la penetrarea vaginala.

 

 

Doar daca te simti bine...

 

Daca nu te simti pregatita pentru sex anal sau daca simti ca durerea este insuportabila (de obicei te doare la inceput, timp de cateva momente), opreste-te. Nu te obliga nimeni sa faci ce nu vrei.


sursa: www.unica.ro

unica,ro