Primii doi ani ai unei relatii sunt, de regula, cei mai incitanti. Dupa aceasta perioada, potrivit specialistului, partenerii trebuie sa depuna efort pentru a mentine nivelul initial de intimitate si entuziasm. M. Gary Neuman, psihoterapeut si autorul volumului „The Truth About Cheating/ Adevarul despre infidelitate“, a realizat un studiu experimental pentru a afla cate partide lunare de sex trebuie sa intretina un cuplu fericit.
Surprinzator sau nu, Neuman a descoperit ca pentru partenerii care se considera fericiti cu viata lor sexuala conteaza mai degraba frecventa partidelor de sex si mai putin calitatea acestora. „Una dintre marile suprize ale studiului meu a fost ca acele cupluri care erau nemultumite de viata lor inimta nu simteau acest lucru din cauza satisfactiei sexuale scazute, ci din cauza frecventei partidelor de sex.
Am descoperit o diferenta majora intre numarul de partide sexuale lunare ale cuplurilor fericite si ale celor nefericite“, a declarat Neuman pentru Business Insider. Cercetarea a aratat ca partenerii care faceau sex de trei sau patru ori pe luna se considerau nefericiti, in timp ce cuplurile fericite au marturisit ca intretin raporturi sexuale cel putin de 11 ori pe luna.

one.ro