Stiinta are acum dovezi care sustin ca lipsa somnului ar putea fi motivul pentru care nu iti doresti sa faci sex. Da vina pe patul tau, nu pe persoana care se afla in el.

 

 Un studiu realizat pe o perioada de 2 saptamani, recent publicat in "The Journal of Sexual Medicine", a gasit dovezi ale unei legaturi intre pattern-ul de somn in randul femeilor si excitatia sexuala. Informatiile (pe baza auto-evaluarii) care au fost adunate de la 117 femei au aratat ca, pentru fiecare ora in plus de somn de care s-au bucurat, participantele la studiu au fost cu 14% mai predispuse sa faca sex cu partenerii lor in acea zi. Beneficiul surprinzator a fost inregistrat indiferent de varsta sau stilul de viata pe care le aveau participantele. Si, desi femeile care au dormit pentru perioade foarte lungi de timp au intampinat probleme in ceea ce priveste excitatia vaginala in ziua urmatoare, echipa de cercetatori raporteaza ca participantele care au avut, in medie, perioade de somn mai lungi decat celelalte femei au avut mai multe sanse sa se excite sexual cu usurinta.

 

Se pare ca obiceiul de a incerca sa se bucure de suficienta odihna pe timpul noptii a dat rezultate. In cadrul unei declaratii date presei, autorul care a condus studiul, Dr. David Kalmbach, a spus ca cercetarea sa este prima de acest gen, adaugand ca "aceste descoperiri indica faptul ca somnul insuficient poate sa scada dorinta sexuala si excitatia sexuala la femei."

 

El a adaugat: "Eu cred ca mesajul pe care trebuie sa il luati acasa nu ar trebui sa fie ca mai mult somn inseamna ca este mai bine, ci trebuie sa retinem ca este important sa ne permitem sa obtinem somnul de care mintea si corpul nostru au nevoie."

 

Sursa foto: Google.com

Feminis.ro