Acestea ar putea fi cauzele care intarzie aparitia orgasmului:

 

 

Nu se cunosc si se asteapta ca partenerul sa le “ghiceasca”.


Multe femei nu se simt confortabil cu ideea masturbarii, asa ca nu prea stiu despre ele ce le excita, ce nu le place etc. Alte femei nu se simt confortabil cu ideea de a-si ghida partenerul de sex sau de a-i sugera acestuia care sunt miscarile care ii plac si care o deranjeaza. Toate acestea duc la o lipsa a placerii in timpul actului sexual si, deci, la lipsa orgasmului.

 

 

 2. Se grabesc


In general, femeilor le ia 20 de minute ca sa ajunga la un maximum de excitatie sexuala care sa conduca, mai apoi, la orgasm. Multe femei renunta la “chin” dupa cateva minute. Rezolvarea problemei este simpla: da-i corpului timpul de care are nevoie. Nu considera ca este “prea mult”. Da-ti voie sa fii in centrul atentiei si sa te bucuri de placeri.

 

 

 3. Nu se plac


Studiile demonstreaza faptul ca majoritatea femeilor care se plang de lipsa orgasmului are o problema cu modul in care arata. Daca vrei sa-ti imbunatatesti relatia de cuplu, ai grija ca mai intai sa-ti imbunatatesti relatia cu propriul trup.

 

 

4. Se gandesc la orgasm


Sunt femei care rateaza orgasmul pentru ca se concentreaza prea mult pe atingerea lui. Pentru ca mintea este directionata catre un singur rezultat (orgasmul), ea nu mai da voie corpului sa simta restul actiunilor menite sa conduca la acel rezultat.

 

 

 5. Partenerul are probleme sexuale


Lipsa orgasmului feminin nu este cauzata 100% de problemele ei. Pot fi probleme si la el. Potrivit statisticilor, peste o treime din barbati sufera de ejaculare precoce sau disfunctii erectile. Incurajeaza-ti partenerul sa mearga la doctor, daca ai aceasta problema in cuplu. Multi barbati se simt prea rusinati sa recunoasca acest lucru in fata cuiva, fie el si medic.

 

 

6. Schimbarea pozitiilor


Unele femei au probleme in atingerea orgasmului din cauza faptului ca partenerul isi doreste sa schimbe prea repede pozitiile. Femeile au nevoie de timp pentru a se concentra mental si fizic pe o pozitie, de aceea nu este indicat sa le schimbi prea des. Daca treci prin aceasta situatie, vorbeste deschis cu partenerul.

 

 

 7. Stresul


Stresul ne da multe batai de cap, inclusiv in dormitor. Dincolo de faptul ca stresul reduce libidoul, el poate interveni si in capacitatea de a ajunge la orgasm. Stresul nu dispare ca prin farmec si este nevoie si de ajutorul partenerului pentru a te relaxa si a ajunge la excitatie. O baie relaxanta, un masaj (mai mult sau mai putin erotic) te pot ajuta sa te eliberezi usor-usor de stres.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro