Determina aparitia dezechilibrelor hormonale. Este bine de stiut ca sexul reprezinta un aspect foarte important in viata fiecarei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atat asupra organismului, cat si asupra psihicului. Daca din diferite motive ai ales la un moment dat sa faci o pauza de la sex trebuie sa fii atenta la schimbarile care pot aparea si care iti pot afecta starea. De exemplu, lipsa de sex la femei poate sa duca la dereglari ale ciclului menstrual, dureri de sani si probleme cu ovarele.
 
Favorizeaza depresia. Lipsa de sex la femei este asociata, cateodata, cu privarea de dragoste, lipsa de afectiune, ceea ce de multe ori favorizeaza aparitia starilor depresive, de tristete si de nervozitate. Aceasta stare depresiva se manifesta prin scaderea apetitului, prin aparitia zilnica a sentimentului de tristete si a sentimentului ca nu mai contati pentru nimeni, noteaza click.ro.
 
Pot aparea tulburari de comportament. Asa cum avem nevoie de mancare, de apa, si sexul reprezinta o necesitate a corpului nostru. in schimb, lipsa lui poate duce la probleme de comportament. Abstinenta sexuala la femei are o serie de dezavantaje printre care: aparitia dificultatilor de concentrare, scaderea stimei de sine si cresterea nivelului de stres. Aceste schimbari comportamentale afecteaza foarte tare psihicul uman.

one.ro