Orgasmul "solitar"

 

 Motivele sunt pur biologice: mangaierile pun in joc centrii cerebrali ai placerii care imprastie in encefal si in sange faimoasele endorfine – "vinovatele" starii de bine.

 

Dar daca aceste senzatii sunt oferite de o alta persoana, cea careia ne oferim si pe care "am invatat-o si indrumat-o" catre reusita, atunci placerea atinge cote maxime, caci suntem formati sa functionam in cuplu, iar atingerea orgasmului in doi este cea mai spectaculoasa si experienta.

 

Mariajul ucide libidoul? Este normal ca libidoul sa scada dupa casatorie?

Shakespeare spune ca "patosul erotic contine in miezul lui dorinta omului de a trai”. Asta inseamna ca libidoul tine mai degraba de psihologic decat de fiziologic, de perspectiva pe care o ai asupra adevaratelor valori, a bucuriilor simple si a felului in care vrei sa-ti traiesti viata. Flacara iubirii poate ramane vie printr-o acceptare si unificare in primul rand a noastra cu noi insine.

 

Nu trebuie asteptata o schimbare exclusiva din partea partenerului, ci mai degraba schimbarea trebuie sa inceapa din noi. Ne place sa credem ca fericirea in cuplu este pasagera, pentru a avea o justificare a esecului nostru.

 

Faptul ca si altii ajung in acelasi punct nu desemneaza "normalul", ci mai degraba ne ofera un exemplu depre ceea ce NU trebuie facut. Contrar aparentelor, sondajele arata ca persoanele casatorite sunt mai predispuse catre sex, catre regularitate si catre diversificare.

 

Reusita unui act sexual, si implicit reusita unei vieti functionale de cuplu, tine de cunoastere si comunicare. Nimic nu este rusinos in pat, atat timp cat este cunoscut si acceptat de ambii parteneri.
 

 

A primi de la partener aceleasi senzatii pe care le atingem siguri, le creste inzecit valoarea. Trebuie doar sa ne dezvaluim nevoile si particularitatile, conducandu-ne catre comuniunea perfecta.

 

acasatv.ro