1. Afaceri si responsabilitati

Daca esti intr-o relatie de ceva timp si ati inceput sa impartiti responsabilitati (bani, casa, copii) este usor ca interactiunea intr-un cuplu sa se rezume la discutii despre acestea. Sunteti parteneri de afaceri, acest lucru nu se va schimba. Dar puteti sa aveti grija sa separati problemele de cuplu de problemele de afaceri, asemenea si momentele speciale dintre voi sa nu fie umbrite de posibile discutii despre munca. E greu sa mai te simti indragostit si sa mai vrei sa faci gesturi romantice unei persoane care vorbeste mereu despre responsabilitati si lucruri serioase. Fa-ti timp si pentru voi doi, pentru momente frumoase si intime care sa tina focul arzand.

   

2. Te vede mai mult ca pe o mama si mai putin ca pe o iubita

Exista barbati care considera ca anumite femei sunt facute sa fie mame si altele sunt facute sa fie iubite si, prin urmare, atractive sexual. Le este greu sa le impace pe amandoua. Daca ai alaturi un barbat care este langa tine datorita faptului ca te apreciaza ca mama, inseamna ca are de dus o lupta grea. Poate fi rezolvat cel mai sigur cu ajutorul consilierii de cuplu. Orice femeie trebuie sa mentina un echilibru intre rolul de mama si cel de sotie. Daca nu ai uitat de ce-l de-al doilea rol si totusi el si-a cam pierdut interesul, e cazul sa discutati sincer si sa rezolvati problema.

   

3. Relatia voastra nu are o baza solida

Daca relatia voastra a inceput cu o aventura de o noapte, a continuat ca o relatie deschisa bazata numai pe sexualitate si apoi s-a ajuns la declaratii de dragoste, nu te mira ca ati ajuns sa fiti distanti si parca nu aveti nimic in comun. Poate ca relatia asta nu a fost niciodata ceea ce ai crezut tu. Fluturasii in stomac si chimia te pot induce in eroare. Fara sa va cunoasteti cu adevarat si sa construiti ceva solid de la inceputeste normal sa ajungeti sa va pierdeti interesul si sa va indepartati.

 

4. Nu simte ca esti de partea lui si ca il sustii

Barbatii pun pret pe loialitate. Are nevoie sa stie ca esti de partea lui. Si cand toate ii merg rau si este amenintat, trebuie sa stie ca tu ii esti mereu alaturi. Daca il simti distant si mai putin romantic, s-ar putea sa fie din cauza faptului ca simte ca nu se poate bizui pe tine si nu l-ai ajutat la greu.

   

5. Incompatibilitate

In timp, incompatibilitatile de orice natura ajung sa fie importante in relatii si sa aibe efecte negative. E posibil ca la inceputul relatiei, de dragul amorului si fluturasilor din stomac, sa treceti cu vederea aceste nepotriviri. Evitati cu usurinta anumite subiecte care stiti ca pot genera discutii si puteti sa pareti cuplul perfect. Dar nu veti putea la nesfarsit sa faceti abstractie de niste lucruri care poate va definesc. Pana la urma unul sau ambii parteneri pot pierde interesul.

   

6. Esti prea mofturoasa

Gandeste-te mai bine si renunta la anumite pretentii. Nimeni nu va dori sa se chinuie o viata intrega sa iti fie tie pe plac. Si cei care la inceput considera ca e normal sa stii ce iti place si ce nu, vor ajunge in cateva luni sau ani sa te considere insuportabila. Fiind mereu stresat ca nu e pe placul tau si primind mereu reprosuri, barbatul de langa tine isi va pierde interesul.

 

7. Nu se mai simte admirat

Multi psihologi au scris lucrari despre cum femeile isi doresc sa fie iubite, indragite si cum barbatii isi doresc sa fie admirati. Pentru unele femei poate parea nefiresc sa isi admire barbatii. Dar este important pentru el. Un barbat care simte ca nu iti poate castiga admiratia va incepe usor, usor sa te uite.

   

8. Incepe sa te asocieze cu evenimente nefericite

Se intampla in timp si se intampla in mod inconstient. Daca de multe ori se intampla sa fii de fata cand se intampla ceva rau sau chiar tu ii dai adesea vesti proaste va incepe fara sa vrea sa te asocieze cu acestea. E nedrept, dar este o problema reala ce poate sa il faca sa isi piarda din avant. Incearca sa amani aceste vesti proaste si sa il mai rasfeti din cand in cand cu cate o cina romantica sau orice fel de surpriza stii ca ii face placere.

 

sfatulparintilor.ro