La aceasta concluziaajuns cercetatorii americani,  confirmand stiintific glumele si miturile care circulau de multa vreme.

 

 

Sexul te elibereaza de stres


Un efect important pe care il are sexul asupra organismului este acela ca scade tensiunea arteriala si reduce stresul. Cercetarile au aratat ca si imbratisarile dese si saruturile,chiar daca nu sunt urmate de actul sexual,scad tensiunea  arteriala la femei.

 

 

Sexul creste imunitatea

 

O viata sexuala sanatoasa inseamna o stare de sanatate mai buna. Daca faci dragoste odata sau de doua ori pe saptamana vei avea un nivel crescut de anticorpi,ceea ce te protejeaza impotriva infectiilor. Atentie! Mai mult de doua contacte sexuale pe saptamana scad imunitatea.

 

 

Sexul arde calorii

 

Daca dietele ti se par greu de tinut,si n-ai timp nici sa mergi la sala,apeleaza la varianta sex: treizeci de minute de sex ard aproape o suta de calorii,pentru ca esti solicitata atit fizic,cat si psihic.

 

 

Sexul imbunatateste activitatea inimii

 

Nu te ingrijora ca efortul din timpul actului sexual va produce partenerului tau un atac de cord. Dimpotriva,sexul facut de una-doua ori pe saptamana reduce la jumatate riscul atacurilor in cazul barbatilor.

 

 

Sexul mareste increderea in sine


Un act sexual reusit incepe,de fapt,cu  increderea pe care o ai fata de propria persoana,si creste pe masura ce relatia,dragostea dintre parteneri si gradul de intimitate  evolueaza.

 

 

Sexul  te face mai buna

 

Orgasmul mareste cantitatea de oxitocina,asa-numitul „hormon al dragostei”,care are un rol important in construirea si mentinerea relatiei. Nivelul crescut de oxitocina este strans legat  si de sentimentul de generozitate, deci faptele bune se datoreaza tot hormonului dragostei.

 

 

Sexul reduce durerea

 

Binecunoscutul pretext „ma doare capul!”  nu mai tine,pentru ca cercetatorii au demonstrat ca nivelul de oxitocina si endorfine creste in timpul actului sexual,reducand durerile de cap,de artrita si simptomele sindromului premenstrual.

 

 

Sexul intareste muschii pelvieni


Daca faci exercitii  pentru musculatura pelviana (exercitii Kegel),in timpul actului sexual, vei avea mai multa placere si vei micsora riscul aparitiei incontinentei urinare  cand vei ajunge la varsta a treia. Exrecitiul este foarte simplu:incordeaza muschii pelvieni  ca atunci can incerci sa intrerupi urinatul,numara pana la trei,apoi relaxeaza-i. Repeta exercitiul de de 10-15 ori.

 

 

Sexul te ajuta sa dormi bine

 

Tot hormonul fericirii este cel care,dupa o partida reusita de sex,te trimite in bratele lui mos Ene. Poate acum vei intelege de ce partenerul tau care era foarte activ in urma cu cateva minute,acum s-a intors pe-o parte si sforaie.

clickpentrufemei.ro