Nu exista, insa niste dovezi stiintifice care sa demonstreze ca pozitia poate influenta sexul bebelusului. Totusi, nu face rau sa incercati. 

Spermatozoizii poarta cromozomi X si cromozomi Y. Tipul care fertilizeaza ovulul determina sexul bebelusului: X pentru fata, Y pentru baiat. Dr. Landrum B. Shettles a descoperit ca spermatozoizii purtatori de cromozomi Y sunt mai mici si mai rapizi decat „concurenta”, totusi, cromozomii X sunt capabili sa reziste mai mult in interiorul corpului femeii. Dr. Shettles recomanda pozitiile care avantajeaza spermatozoizii masculini, mai exact pozitiile cu penetrare adanca (doggy style, in picioare, ea deasupra). Nu sunt cele mai romantice pozitii din lume, insa cu cat spermatozoizii ajung mai repede in apropierea colului uterin, cu atat au mai multe sanse sa gaseasca ovulul pe care sa-l fertilizeze.

 

Lenjeria intima, sperma si sincronizarea

Dr. Shettles sugereaza ca partidele de amor sa se desfasoare cat mai aproape de ovulatie posibil. Daca actul se petrece cu cateva zile inainte de ovulatie, riscul ca spermatozoizii Y sa moara e foarte mare, lasand astfel loc spermatozoizilor X.

Se pare ca si lenjeria intima a barbatului influenteaza productia de sperma. Boxerii, mai lejeri favorizeaza productia de spermatozoizi Y, in timp ce chilotii obisnuiti, mai stransi pe corp, incalzesc zona intima favorizand productia de spermatozoizi X.

 

Orgasmul femeii

Se spune ca in timpul orgasmului, femeile produc o secretie alcalina care favorizeaza spermatozoizii masculini. Cel mai bine ar fi ca femeia sa aiba orgasm inaintea barbatului.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro