Se pare ca Meghan Markle si Printul Harry au petrecut prima lor noapte ca pereche casatorita in casa bunicii lui. Deloc romantic, nu-i asa? Totusi “casa” bunicii nu e o cocioaba printr-un colt uitat de lume, ci este chiar Castelul Windsor, care are nu mai putin de 1000 de camere! Asadar, faptul ca nu au fost singuri intr-o casa plina de farmec, istorie si imbunatatiri moderne, ci au trebuit sa imparta incaperile numeroase cu bunica mirelui, nu e cea mai mare nenorocire care se putea intampla.

 

 

Timp de secole intregi, proaspat insurateii regali din intreaga Europa au avut parte de o ceremonie speciala in noaptea nuntii. Stiti voi, asa cum am vazut prin Game of Thrones si Marie Antoinette. Traditia varia de la tara la tara sau de la o familie regala la alta, insa toate aveau ceva in comun – si anume faptul ca perechea casatorita este insotita in camera unde se va consuma casnicia de catre cativa invitati de soi de la nunta. Pe vremea Mariei Antoaneta si a lui Louis al XVI-lea, mariajul se consuma cu alte persoane de fata. Bine, se tragea o perdea intre cei din pat si restul persoanelor care participau la ceremonie, dar asta era toata intimitatea de care dispuneau proaspat casatoritii. Iar dimineata se verifica cearceaful pentru a vedea daca mariajul a fost consumat.

 

 

In zilele noastre, Ducii de Sussex, de pilda, nu au fost escortati de nimeni pana in camera in care au dormit in noaptea nuntii, traditia nu mai este respectata. Ei au avut parte de intimitate deplina in prima lor noapte petrecuta ca pereche maritata. S-au retras in Castelul Windsor dupa petrecerea exclusivista din Frogmore House, dupa care, duminica, au plecat spre Palatul Kensington din Londra. Luna lor de miere a fost amanata putin, din cauza indatoririlor regale, dar cele doua saptamani petrecute de noul cuplu de insuratei intr-o destinatie de vis au fost pe placul lor.

 

 

Sursa foto: Google.com

OK!