Pentru femei, drumul pana la orgasm este lung si, in unele cazuri, dificil. Exista tot felul de teorii si metode ce garanteaza rezultate.  Un terapeut sexual a luat cele mai vehiculate mituri legate de orgasm si le-a demontat, pas cu pas.

 

“In ciuda faptului ca s-au facut progrese imense in cunoasterea sexualitatii umane, orgasmul ramane un mister”, a declarat Charlotte Creplet pentru Smile Maker.

 

 

 

Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri  despre orgasm:

 

1. Femeile pot avea orgasm de fiecare data cand fac dragoste


Complet fals! Conform terapeutului, femeile nu pot avea orgasm la fiecare contact sexual. Nici barbatii.

 

Creplet puncteaza ca orgasmul nu trebuie sa fie scopul atingerilor intime intre parteneri: “Paradoxal, cu cat ne concentram mai mult pe obtinerea orgasmului, pierdem din placerea oferita de moment. Daca ne concentram doar pe marele “O”, nu ne putem bucura de tsunami-ul de senzatii pe care le traim in bratele partenerului.”

 

 

 

2. Orgasmul este foarte, foarte intens


Orgasmul feminin este o reactie fiziologica provocata de stimularea sexuala in prag maxim. Din punct de vedere fiziologic, este o serie de contractii ritmice si involuntare a muschilor vaginali .

 

“Orgasmul feminin nu trebuie sa fie ca o explozie de senzatii care sa te faca sa tremuri, sa plangi sau sa lesini. Este posibil ca simptomele unui orgasm fiziologic sa se produca, fara ca femeia sa simta vren val intens de placere in acel moment.”

 

 

 3.Orgasmul este usor de simulat


Da, este adevarat, dar nu este recomandat. De fapt, simularea orgasmului este considerata de Charlotte Creplet cea mai mare greseala pe care o pot face femeile in timpul unei partide de amor.

 

“A-ti face partenerul sa creada ca simti placere atunci cand nu este cazul este un mod de sabotare a comunicarii. El va crede ca ceea ce face este ceea ce iti doresti si va continua sa faca aceleasi miscari, in acelasi ritm ce, in mod evident, nu functioneaza pentru tine. Se creeaza un cerc vicios si n-o sa va fie usor sa iesiti din el.”

 

Concluzia terapeutului? Comunicarea si sinceritatea intre parteneri sunt vitale. Ele sunt elementele ce pun bazele unei relatii solide, atat in dormitor cat si in afara lui.

 

 

Sursa foto: google.com

a1.ro