1. Ramai gravida imediat ce faci sex neprotejat sau deloc


In realitate, spermatozoizii sunt foarte rezistenti. Ei pot trai pana la 5-7 zile (unii specialisti spun ca este posibil chiar si mai mult de o saptamana) in interiorul tractului genital, asteptand ovulul pentru a-l fecunda. Asa ca, daca faci sex neprotejat cu cateva zile inainte de ovulatie, este foarte posibila o sarcina.

 

 

2. Barbatii iubesc “sexul de ocazie”, iar femeile “sexul cu angajament”

Se spune ca femeile se gandesc imediat ce fac sex cu un barbat ca relatia lor a trecut intr-o noua etapa. In realitate, insa, femeilor le place la fel de mult ideea de sex de ocazie si fara obligatii, insa nu sunt toate dispuse sa o accepte. Si nu are nicio legatura cu angajamentul, ci cu faptul ca doar 35% dintre femei au orgasm “din prima” cu un barbat. Indiferent cat de “rea” este femeia cu care face sex, un barbat poate atinge orgasmul. Viceversa nu este valabila.

 

 

3. In timpul facultatii fetele au relatii homosexuale


Este adevarat ca perioada facultatii este una asociata cu libertatea si cu transformarile de mentalitate. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Centrul de prevenire si control al bolilor din Statele Unite, procentul femeilor care au incercat relatii cu o alta femeie inainte de absolvirea liceului este cu mult mai mare decat al celor care au “facut pasul” in timpul facultatii.

 

 

4. Apogeul sexual este diferit la femei si barbati


Specialistii spun ca nivelul de testosteron la barbati are nivelul maxim la 18 ani, in timp ce nivelul estrogenului la femei ajunge la maxim in jurul a 20 de ani. Desi aceste descoperiri nu sunt contestate, dr. Marc Goldstein de la Cornell University spune ca nivelul hormonilor nu are legatura cu apogeul sexual. Acesta depinde mai mult de atitudinea pe care fiecare persoana o are fata de sex precum si de nivelul experientei sexuale. Femeile mature sunt mai confortabile cu sexualitatea lor pentru ca au avut timp sa o exploreze.

 

 

5. Sexul vinde


Sexul atrage cu siguranta atentia. Aproape orice produs la care se face reclama are o imagine cu sani apetisanti. In realitate, insa, chiar daca toti ochii sunt atintiti spre ecran, asta nu inseamna neaparat ca posesorii ochilor si dau fuga sa cumpere. Potrivit unor studii, mai putin de 10 la suta din barbatii “bombardati” cu reclame sexy si-au adus aminte brandul la care se refereau reclamele. La femei, procentul e simtitor mai mare – 50%.

Mai mult, cercetatorii de la Universitatea din California au cercetat peste 900 de filme aparute in ultimii 10 ani si au descoperit da scenele de sex si nuditate nu au contribuit semnificativ la boxoffice.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro