Ce se intampla dupa ce faci sex neprotejat


Dupa o jumatate de ora de cand au facut sex neprotejat, multe femei incep sa se gandeasca la faptul ca pot ramane insarcinate. De asemenea, unele dintre ele se gandesc la posibilitatea de a fi contactat o boala cu transmitere sexuala. Insa situatia nu se mai poate schimba. Ce e facut ramane facut.

 

Ceea ce se poate face dupa o partita de sex neprotejat, este un alt subiect. Este indicat ca femeile sa urineze. Astfel scade riscul de a dezvolta o infectie urinara. Aproximativ 80 % dintre femei se confrunta cu astfel de probleme. Asta daca igiena nu este una corespunzatoare.

 

 

In primele 72 de ore, multe femei aleg sa ia pilula de a doua zi pentru a se asigura ca nu raman insarcinate. Daca pilula este luata in primele 24 de ore de la actul sexual neprotejat, atunci riscul de a ramane insarcinata scade cu pana 95 %. Cu cat se asteapta mai mult timp, cu atat va scadea eficienta pilulei.

 

 

Un alt lucru care trebuie mentionat este acela ca dupa administrarea pilulei, unele femei se confrunta cu greata sau ameteala dupa administrarea acesteia la cel mult 72 de ore de cand au facut sex fara a folosi o metoda de protectie.

 

 

Daca stiu ca risca sa se contamineze cu HIV, atunci femeile trebuie sa merga urgent la medicul ginecolog. Acesta le va prescrie un tratament pentru 28 de zile, care are rolul de a inhiba dezvoltarea acelui virus in organism. Insa, multe femei evita sa mearga la ginecolog pentru ca se simt jenate.

 

Sau merg, dar nu cer suficientinformatii, poattot din cauza ca le este jena. Si prefera sa le ceara sfatul prietenelor, ceea ce nu le poate fi de folos. Pentru ca numai un specialist le poate veni iajutor.

 

Anumite obieciuri sexuale pot duce la infectii urinare. Principalele simptome al contractarii unei infectii urinare in urma actului sexual sunt durerile abdominale, senzatia de arsura la urinare si mancarimile in zona intima.

 

 

Urologul brazilian Jorge Milhem Haddad sustine ca femeile sunt cu pana la 50% mai expuse la infectii urinare fata de barbati. In cazul barbatilor, riscul de a avea o astfel de infectie creste abia dupa varsta de 60 de ani, scrie salud180.com.

 

 

Medicul brazilian si colegii sai urologi din Sao Paulo au constata ca cele mai multe femei care prezinta o infectie urinara fac anumite lucruri inainte si in timpul actului sexual.

 

 

Pe lista obiceiurilor care pot provoca o infectie urinara se numara folosirea in exces a lubrifiantilor, utilizarea diafragmei ca metoda anticonceptionala, intretinerea raporturilor sexuale in timpul menstruatiei si folosirea unor creme hidratante sau a laptelui de corp pe post de lubrifiant.

 

 

Ce obiceiuri sexuale pot imbolnavi organul genital


Haddad sustine ca suspendarea raporturilor sexuale nu este o solutie. Femeile pot face sex daca dupa partida de amor iau un antibiotic puternic. Doctorul nu crede ca abstinenta poate reduce in proportie de 100% o infectie urinara, ci evitarea anumitor obiceiuri.

 

 

 Sfaturile urologului


1. Evita folosirea prosoapelor igienice.

 

2. Urineaza inainte si dupa actul sexual. Doar asa vei mentine curat canalul uretrei.

 

3. Bea doi litri de apa pe zi.

 

4. Du-te la baie de fiecare data cand simti nevoia.

 

5. Evita consumul de condimente si alimente acide inainte de actul sexual.

 

 

Urologul brazilian sustine ca infectiile urinare trebuie tratate doar cand prezinta simptome. Ele pot fi prevenite cu ajutorul unei igiene intime corecte. Exista si cazuri in care infectiile urinare sunt asimptomatice ori simptomele apar foarte tarziu. In astfel de cazuri, tratamentul nu se va mai baza doar pe creme si antibiotice.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com