De cele mai multe ori, pasiunea paleste pentru ca cei doi parteneri nu mai fac lucrurile pe care obisnuiau sa le faca la inceputul relatiei. Prinsi in valtoarea vietii, uita sa mai investeasca timp si energie in relatia lor si nu-si mai manifesta activ iubirea unul fata de celalalt.

,,Clipa in care unul dintre ei inceteaza sa-i mai arate partenerului dragoste este inceputul sfarsitului relatiei. La varsta primei tinereti, oamenii au nevoie de iubire, au nevoie de explozia si de euforia indragostirii.
Hormonii sunt cei care ne someaza sa ne alimentam sufletul cu doze de indragostire si de pasiune’’ , spune psihologul Oana Nicolau pentru CsiD.

 

Cum iti poti exprima iubirea

 Exista asadar cateva modalitati simple prin care doi oameni isi pot exprima iubirea si prin care pot da un refresh relatiei lor pentru a simti aceeasi euforie ca la inceputul ei. ,,Trebuie sa foloseasca cu incredere cuvintele magice: te iubesc!, multumesc!, te rog! si iarta-ma!, de fiecare data cand simt sau situatia o cere. 

 

Totodata, cadoul reprezinta un semn de iubire fata de partenerul cu care sunt in relatia de cuplu, un cadou pe care-l ofera din suflet, pentru ca asa simt, si nu pentru ca este vreo ocazie speciala’’, mai spune specialistul.

 

Ajutorul este un alt aspect important.

Relatia de cuplu are un capitol special, impartirea sarcinilor. ,,Stiu ca pentru unele persoane pare ceva lipsit de importanta, insa, uneori, lucrurile marunte fac diferenta dintre armonie si conflict.

 Ambii parteneri trebuie sa investeasca timp in relatia lor, timp pentru iesiri la restaurant, teatru, calatorii, dar si timp pentru conversatii pe diverse teme’’, subliniaza psihologul Oana Nicolau pentru CsiD.

 

Neglijenta, dusmanul cuplului

 Timpul pe care cei doi il petrec impreuna nu trebuie sa fie cantitativ, ci mai degraba calitativ pentru ca in acest fel se creaza conexiunea intre cei doi parteneri.

 

Este important ca ambii parteneri sa ramana preocupati atat de propria persoana, cat si de celalalt, intelegand prin asta si importanta atentiei la propriile nevoi, dar si ale partenerului. Pe scurt, starea de prezenta, in raport cu partenerul si cu relatia de cuplu, ii ajuta sa vada, sa simta si, in final, sa stie ce se intampla cu cel de langa ei.

 

Ideea de a nu face nimic pentru relatia pe care o au inseamna delasare, iar neglijenta pune in pericol cuplul. Delasarea poate fi in privinta aspectului fizic si a ingrijirii personale sau poate fi legata de mentinerea unei stari emotionale neplacute. A avea grija de ei, de igiena lor inseamna respect pentru ei si pentru partenerul lor.

 

Totodata, o lipsa de preocupare pentru sanatatea lor poate deveni un motiv de nemultumire, ingrijorare, neputinta si chiar durere pentru partener.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro