1. Impiedica aparitia ridurilor

Hormonii stresului si hormonii antistres sunt cei care au un cuvant de spus in organism. Iar atunci cand faci sex, hormonii care combat stresul sunt eliberati in organism in cantitate mare. De exemplu, betaendorfinele sunt eliberate in corp invadandu-l, atunci cand se atinge orgasmul, si in calea lui sterge urmele lasate de soare, stres, incruntare. Cu alte cuvinte, orgasmul “matura” semnele imbatranirii si stresului.

 

 

2. Infrumuseteaza si catifeleaza pielea

Uita-te in oglinda dupa o partida de sex: esti usor rumena in obraji, buzele sunt umede si rosii, iar ochii stralucesc. Atunci cand traspiri in mod natural, intr-o partida de sex, pielea elibereaza niste uleiuri naturale care fac pielea catifelata si stralucitoare.

 

3. Un “look” plin de viata

Somnul e cel mai bun tratament cosmetic din lume, iar sexul induce cel mai bun si odihnitor somn pe care il putem avea. Toate “chimicalele” eliberate prin orgasm in organism joaca rol de tranchilizante naturale, inducand un somn cu adevarat profund si odihnitor.

 

 

4. Sanatate curata

Chiar si daca nu se ajunge la orgasm, sexul in sine e extrem de sanatos: arde calorii, intretine conditia fizica, si, deci, imbunatateste sistemul circulator si implicit pe cel cardiac. Intregul corp se oxigeneaza atunci cand respiri sacadat in timp ce faci sex. O partida de sex stimuleaza minimum 30 de muschi. Se pierd intre 8 si 12 calorii pe minut numai daca te saruti (mai mult decat intr-un minut de mers pe jos, practic!). Sexul imbunatateste toate functiile organismului, incepand cu nivelul colesterolului, pana la nivelul de stres si starea psihica generala.

 

 

5. Te prefaci pana reusesti…

Orgasmul este incununarea tuturor acestor beneficii la un loc. Chiar daca nu-l atingi, corpul tau tot elibereaza o mare parte din acesti hormoni minunati pentru organism. Chiar daca nu esti intr-o relatie de cuplu, poti exersa orgasmul prin masturbare. O alta varianta este sportul care si el, la randul sau, elibereaza endorfine. Roseata din obraji e drept ca se poate obtine si prin fard. Dar… nimic nu intrece roseata naturala 100%.

sfatulparintilor.ro