Din perspectiva medicala putem vorbi despre afectiuni ale sistemului nervos, ale sistemului endocrin ori digestiv sau despre alte afectiuni medicale ce sperie sau debusoleaza individul.

 

,,Din perspectiva psihologica, arealul este la fel de intins. astfel, in spatele unei dorinte sexuale scazute se pot ascunde numeroase afectiuni,  tulburarea de personalitate, tulburarea depresiva,  tulburarea bipolara, o stima de sine scazuta sau perioade stresante, ce au legatura cu locul de munca, cu prietenii sau situatia materiala’’, sustine psihologul Constantin Cornea pentru CSID.

 

De asemenea, un factor extrem de important il reprezinta relatia sexuala cu partenera. ,,Dupa o perioada, cei doi pot descoperi ca isi doresc lucruri diferite din perspectiva sexuala, iar acestea pot avea legatura cu numarul actelor sexuale, durata acestora, fanteziile sau fantasmele fiecaruia. Uneori barbatul se poate simti neglijat, lipsit de importanta pentru partenera sau nesprijinit in anumite dorinte sau activitati.
Este important de adaugat ca dorinta sexuala nu este constanta, avand suisuri si coborasuri, poate disparea pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, ori poate deveni o afectiune in sine’’, mai spune specialistul.

 

 

Stresul poate duce la lipsa apetitului sexual sau la altfe afectiuni din sfera sexualitatii, cum ar fi frigiditate, anorgasmie, lipsa erectiei, ejaculare precoce.

 

 

4 cai prin care cei doi isi pot imbunatati relatia

 

Enumerarea propriilor asteptari. In orice inceput de relatie, partenerii sunt imbatati pur si simplu de ceea ce simt, de sentimentele care ii fac sa creada ca au intalnit in sfarsit partenera perfecta. Acest aspect ii impiedica pe cei doi sa se cunoasca cu adevarat, sa isi descopere reciproc defectele sau modul in care se vad peste multi ani.

 

 

Valorile familiei. Cei doi trebuie sa stabileasca cine se va ocupa de treburile casnice, de cele administrative, care sunt prietenii care fac bine relatiei, dar si cei toxici, ce planuri au in privinta carierei.

 

Comunicarea. Lumea vorbeste mult, dar comunica putin, pentru ca se pierde cumva pe drum mesajul sau pentru ca nu mai avem rabdarea de a ne face intelesi. ar fi bine daca cei doi ar stabili un plan al familiei, in linii generale, legat de normele si valorile enuntate mai sus, iar atunci cand intampina o problema sa nu mearga sa impartaseasca acea problema cu propria familie sau cu prietenii, ci sa aseze pe o foaie de hartie toate datele problemei si caile prin care poate fi rezolvata.

 

Viata sexuala. Aici apar probleme legate de numarul actelelor sexuale, de fantasme, dar si de ce este sau nu permis intr-o familie, intr-un cuplu.

 

In prima instanta este bine sa purtati o discutie cu el, pentru a remarca care sunt cauzele problemei, pentru ca mai apoi sa puteti concepe impreuna un plan de rezolvare. Daca nu va descurcati singura, este bine sa apelati la un specialist.

 

 

De cele mai multe ori se ajunge la divort sau la singuratate in doi. Unii pornesc pe drumuri separate, altii continua sa isi manance viata si sanatatea reciproc.

 

 

Cum se ajunge la infidelitate

 

Motivele pentru care ajunge sa insele depind foarte mult de fiecare individ in parte. in general, motivele au legatura cu propria persoana, cu relatia de cuplu sau cu mediul.

 

Are probleme cu propria stima de sine, asa ca insala pentru a o compensa Recurge la acest mod de distractie pentru ca asa este obisnuit.,,Un barbat poate ajunge sa insele atunci cand s-a saturat de relatie sau de partenera. Poate avea senzatia ca nu mai este sustinut, ca totul este executat formal, iar nimic din ceea ce face acum nu mai are legatura cu modul in care se comportau unul cu celalalt la inceput. atunci incearca sa gaseasa in alta parte ceea ce simte ca nu mai are acasa.

 

 

Mai putem vorbi si despre oportunitate. ,,Ispita” poate aparea cand te astepti mai putin, iar, de multe ori,  barbatul nu isi poate infrana dorintele. Mai ales daca ispita isi face jocul, demostrand ca poate fi o prada usoara’’, adauga psihoterapeutul Constantin Cornea.

 

De multe ori, partenera alege sa nu spuna nimic, astfel incearca sa se protejeze relatia sau spera ca barbatul isi va reveni. Uneori, ii e greu sa creada ca ceea ce aude sau vede este adevarat.  

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro