Boala se numeste vulvo-vaginita simpla.


Ce poate cauza durerea in timpul actului sexual15% dintre femei prezinta acest disconfort in timpul actului sexual, iar daca evaluarea ecografica arata normal, e indicata si o analiza a secretiilor. Medicul va cere in special analiza pentru clamidia.

 

In timpul vizitei la medicul ginecolog, semnalati-i sincer si daca secretiile genitale au un alt aspect sau un miros neplacut, pentru ca astfel tocmai ii indicati ca aveti o infectie. secretiile genitale abundente sunt determinate de infectii cu tricomonas, chlamidia, streptococ sau stafilococ.


Semne, simptome si diagnostic

 

Specialistii ginecologi va recomanda sa povestiti si daca partenerul are anumite simptome in sfera genitala. Absolut toate infectiile genitale se pot manifesta mai intai la barbat si apoi la femeie.

 

 

Mai mult, ginecologul trebuie sa stie daca aveti neplaceri in zona genitala in timpul urinarii, mai ales daca examenul de urina iese normal, iar urocultura e negativa.

 

 

Exista nu numai cistite bacteriene, care pot fi descoperite prin examen de laborator cum e urocultura, dar exista si cistitele nebacteriene care sunt date de congestiile pelvine. in cadrul congestiilor pelvine este cuprinsa si vezica urinara. in acest caz, simptomele neplacute trec doar cu analgezice.

 

 

Daca la o simpla consultatie ii semnalati specialistului astfel de probleme delicate, tocmai i-ati indicat 25% din diagnostic.
Durerea in timpul actului sexual implica si o ecografie transvaginala. Formatiunile tumorale pe ovare sau pe uter sunt unele dintre cele mai grave afectiuni care pot fi detectate, daca durerea apare in timpul actului sexual.

 

 

De asemena, disconfortul in timpul actului sexual poate arata o leziune pe colul uterin, la care sunt obligatorii cateva examene. Primul e testul Papanicolau, urmat de colposcopie. aceste examene recomanda sau nu si biopsierea colului uterin.
asa ca la o vizita la medicul ginecolog, nu evitati sa povestiti fara jena despre aceste probleme.


 

Sursa foto: Google.com

Doc.ro