Masturbarea nu are pentru sanatate aceleasi beneficii ca si sexul. "Se pare ca nu toate orgasmele se manifesta la fel", spune tobias s. Kohler, profesor asociatla Facultatea de Medicina din springfield. Cercetarile arata ca actul sexual are tot felul de avantaje pentru barbati, pentru tensiunea arteriala, sanatatea inimii si aprostatei etc.
In privinta masturbarii, lucrurile stau cu totul altfel. se poate sa te intrebi cat de mult poate conta daca ejaculezi in timpul sexului sau pe cont propriu? Corpul tau pare sa raspunda diferit. Chiar si materialul seminal este diferit daca te masturbezi in loc sa faci sex. are insa si masturbarea avantajelei ei, pentru ca poate ajuta la scaderea riscului de cancer de prostata.
 
Masturbarea nu este lipsita de riscuri. Masturbarea este cea mai sigura forma de sex posibil. Nimeni nu a prins vreo boala cu transmisiune sexuala sau nu a fost nevoit sa se lupte cu povara unei sarcini. Dar, ca si la alte activitati (mestecare, mers pe jos) pot aparea si aici cateva riscuri. Frecventa sau duritatea masturbarii poate provoca iritatii minore ale pielii. 
Fortarea unui unui penis erectional poate duce la ruperea acelor camere ce se umplu cu sange, o stare rara, dar inspamantatoare, numita fractura a penisului. Kohler a vazut baieti dupa o masturbare viguroasa. ''Penisul arata ca o vanata. Este violet si umflat", spune el. Majoritatea barbatilor au nevoie de interventii chirurgicale dupa un astfel de proces.
 
Nu exista o durata ''normala" de masturbare. ''Baietii pot fi acuzati ca se masturbeaza prea mult, dar nu de cate ori faci asta intr-o saptamana (sau zi) conteazacu adevarat, ci de modul in care introduci acest proces in viata ta'', spune sexologul Logan Levkoff. Te poti masturba de multe ori pe zi, dar poti avea o viata sanatoasa, satisfacatoare, buna pentru tine. Dar, daca faci asta de mai multe ori pe zi, lipsesti de la munca sau renunti la sex cu partenerul tau din cauza asta, ar trebui sa ajungi la un terapeut. Masturbarea compulsiva este ca orice comportament care iti deranjeaza viata, fie ca joci poker in mod compulsiv, fie ca iti verifici telefonul in fiecare minut.
 
Masturbarea nu are legatura cu relatia pe care o ai, chiar daca apare mitul ca ceva nu functioneaza. Problema este ca majoritatea barbatilor se masturbeaza. Ei fac asta chiar daca sunt singuri, au o relatie in care nu se simt impliniti sau totul e minunat. Aceasta traire nu are legatura cu cel de langa tine. ''Masturbarea nu este doar despre sex. Pentru multi este o modalitate de a scapa de stres sau de insomnie’’,  spune Levkoff.
 
Masturbarea iti poate ajuta viata intima, deoarece in acest mod inveti ce iti place in timpul sexului. "Cred ca femeile ar fi mult mai satisfacute sexual in relatiile lor daca s-ar masturba la fel de mult ca si barbatii", spune Levkoff. Exista exceptii? ''Unii baieti nu reusesc sa performeze langa o partenera'', sustine doctorul ian Kerner. Cu toate acestea, Kerner spune ca aceste persoane sunt o exceptie: "Pentru marea majoritate a barbatilor, masturbarea este un lucru sanatos. De obicei, sunt mai preocupat de un tip care se opreste din masturbare, care poate fi un semn de anxietate sau poate anunta o problema de sanatate, decat de un tip care o face in mod regulat".

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro