Chiar daca contraceptia este mai accesibila decat oricand, exista inca multe cupluri care incearca sa evite o sarcina prin mijloace alternative. Cat sunt de sigure aceste metode, aflati din materialul urmator!

 

 

Metoda retragerii

 

Acesta este momentul in care barbatul se indeparteaza inainte de ejaculare si isi depoziteaza sperma in afara vaginului. Aceasta metoda poate avea insa o rata ridicata de esec. Prima problema este ca poate exista sperma in pre-ejaculare (cantitatea mica de lichid lubrifiant care iese inainte de ejaculare), deci daca intentionati sa utilizati retragerea ca si contraceptie, penisul ar trebui sa fie sters cu un tampon cu alcool inainte de inserare. Calendarul ar trebui sa fie insa exact pentru ca aceasta metoda sa fie eficienta.

Daca materialul seminal este depus chiar si in apropierea deschiderii vaginale,  atunci poate aparea o sarcina. Un alt bonus care poate influenta eficacitatea acestei metode este consumul de alcool.

 

 

Sexul anal


Daca practicati sexul anal pentru a evita o sarcina, aceasta nu este cea mai buna idee. Multe femei au perineul extrem de scurt (pielea dintre rect si vagin), iar daca materialul seminal ramane fixat acolo, un inotator deosebit de bun ar putea sa inoate prin vagin si sa tinteasca unde trebuie.

Chiar daca nu exista studii care sa demonstreze acest fapt, teoretic este posibil sa ramaneti insarcinata din sexul anal.

 

 

Cursul exterior

 

Practic, aceasta este preludiul fara nicio penetrare. atata timp cat materialul seminal nu este depus in apropierea deschiderii vaginale, sarcina nu poate aparea. Sperma nu poate trai pe alte parti ale corpului, pentru ca are nevoie de umiditate. Odata ce se usuca, aceasta moare. Retineti ca, la fel ca in cazul metodei de "retragere", prea mult alcool poate creste riscul asociat acestei metode.

 

 

Sexul oral

 

Indiferent daca sunteti pe punctul de a oferi sau de a primi, nu puteti ramane gravida de lasexul oral. In timp ce sperma poate trai pana la 5 zile in interiorul corpului unei femei, aceasta se intampla doar in vagin, nu pe calea digestiva, asa ca nu puteti ramane insarcinata din inghitirea materialului seminal. Cu toate astea, sexul oral poate implica si anumite riscuri, pentru ca in urma lui va puteti alege si cu  infectii cu transmitere sexuala.

Daca va doriti, cu adevarat, sa evitati o sarcina, e indicat sa va adresati unui medic alaturi de care sa gasiti cea mai buna solutie contraceptiva.

 

 

Sursa foto: Google.com

Ele.ro