Aceste paste sunt ideale atunci cand doriti ceva usor de gatit, dar nu vreti sa renuntati la gust. Pastele bavette sunt paste uscate lungi si plate, utilizate in special in bucataria regionala a Liguriei, fiind ideale in retete cu sos pesto, legume si peste. Bavette-le fac parte din aceeasi familie cu pastele linguine si pot fi substituite cu acestea.

 


Paste bavette cu sos pesto si creveti le-am realizat in putin timp datorita faptului ca am folosit un sos pesto alla genovese Mazza deja gata, un sos pesto de origine si calitate italiana.

 

 

Portii

Timp de preparare

Timp de gatire

4portii

10 minute

20 minute

 

 

Ingrediente

 



Etape

 

  1. Intr-o cratita punem la fiert apa. Cand fierbe apa adaugam sarea si pastele bavette.

 

 

 

2. Intre timp spalam si uscam rozmarinul si il taiem foarte fin. Curatim usturoiul si il presam un pic astfel in timpul prajirii va emana mai multa aroma. Eventual taiem ardeiul iute. Eu am folosit ardei iuti mici uscati pe care i-am pisat in timpul coacerii. 

 

 

3. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam usturoiul, rozmarinul taiat si ardeiul iute. Prajim 2-3 minute pana cand uleiul prinde aroma ingredientelor. Apoi adaugam crevetii spalati, uscati si curatati. Ii prajim 5-6 minute. Apoi ii scoatem. Aruncam usturoiul. 

 

 

4. In tigaie adaugam sosul pesto de busuioc si il incalzim.

 

 

5. Fierbem pastele cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj. Scurgem pastele, lasand putina apa deoparte. Adaugam pastele in tigaie, adaugam 1-2 linguri de apa in care au fiert. Amestecam si adaugam crevetii. Presuram cu parmezan si servim imediat

 

 

Pofta buna!

 

 

Aceasta reteta a fost preluata de pe gustsiaroma

www.gustsiaroma.com