Ingrediente

10 oua

2 cartofi

1 morcov

1 telina

1 gogosari murat

1 castraveti murat

1 galbenus

1 lingura cu mustar

zeama de lamâie

200 ml ulei

sare

 

Mod de preparare

1. Fierbe ouale cinci minute dupa ce au început sa clocoteasca. Fierbe cartofii în coaja, iar morcovul si telina, separat. Dupa ce au fiert, curata cartofii de coaja si toaca legumele în cubulete. Taie la fel gogosarul si castravetele murat. 

 

2. Curata ouale, taie-le în doua si scoate galbenusul. Pastreaza unul din ele, iar pe celelalte, marunteste-le si adauga-le peste legume. 

 

3. Amesteca galbenusul crud cu cel fiert pus deoparte si cu mustarul, adauga putin câte putin ulei, cam 200 ml, si drege gustul cu sare si zeama de lamâie. Pune maioneza peste legume si amesteca. 

 

4. Cu aceasta salata, umple ouale si serveste-le dupa ce le-ai tinut la rece minimum 10-15 minute.

ecuisine.ro