Reteta ta!
Esti experta in bucatarie? Iti place sa inventezi retete? Gateste ceva bun, aranjeaza apetisant mancarea pe un platou si fa-i fotografii cu toate etapele prepararii.
Trimite-ne reteta pe adresa de email perfecte@perfecte.md (cu subiectul: "Reteta ta"). Cea mai aratoasa reteta va fi publicata pe Perfecte.md.

 

Ingrediente:

- 2 cepe medii
- 600g carne tocata de vita si porc
- 3 vinete medii
- 3 cartofi mari
- 3 rosii mari

- 4-5 catei de usturoi

- sare si piper dupa gust
- patrunjel



Ingrediente pentru sosul bechamel:

 
- 125g unt
- 60g faina
- 400 ml lapte
- 3 oua
- o lingurita de nucusoara proaspat pisata
- sare si piper alb dupa gust
- 300g cascaval razuit

 

 

 

 

 

Mod de preparare


Taiem vinetele felii subtiri, le condimentam cu sare si le lasam timp 30 de minute pentru a elimina excesul de apa, si pentru a fi mai putin amare, dupa care le prajim intr-o tigaie cu ulei incins.

 

 

Feliem cartofii si ii punem la foc intr-o tigaie cu mult ulei, pana se rumenesc pe ambele parti. 

 

 

Asezam feliile de vanata si cartofi prajiti intr-o farfurie cu hartie de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

 

 

Tocam ceapa marunt si o calim pana devine translucida, apoi adaugam carnea tocata si amestecam bine. Cand carnea  e suficient de preparata, adaugam rosiile decojite si taiate cubulete, usturoiul maruntit. Toata compozitia se asezoneaza cu sare si piper.

 

 

 

 

Intr-o alta tigaie incapatoare, topim untul, punem faina si amestecam bine cu telul, ca sa nu ramana cocoloase. Punem apoi si laptele, amestecand in continuu, pana sosul se ingroasa. Tragem de pe foc si spargem ouale, amestecam bine pana se omogenizeaza, punem sare si piper alb dupa gust si adaugam nucusoara macinata si mai punem putin pe foc. Trebuie sa obtinem un sos foarte dens. In sos punem jumatate din cantitatea de cascaval razuit, amestecam bine pana a se topi.

 

Alegem un vas si plasam in straturi cartofii, vinetele, sosul de carne si acoperim cu sosul bechamel peste care presuram cascavalul ras.

 

 

 

 

 

Incingem cuptorul la 150°C si lasam Moussaka timp de o ora la copt, pana cand face o crusta frumoasa.

 

 

Bon appetite!

 

Reteta ta!
Esti experta in bucatarie? Iti place sa inventezi retete? Gateste ceva bun, aranjeaza apetisant mancarea pe un platou si fa-i fotografii cu toate etapele prepararii.
Trimite-ne reteta pe adresa de email perfecte@perfecte.md (cu subiectul: "Reteta ta"). Cea mai aratoasa reteta va fi publicata pe Perfecte.md.
ASTEPTAM CU NERABDARE SI RETETA TA!

Perfecte