Ingrediente 

 100g unt nesarat

110g zahar

2 linguri miere

2 gutui mari, taiate in sferturi(cu cototul inepartat).

 

 

Pentru crumble

 110g zahar

90g fulgi de ovaz

4 linguri faina

100g alune tocate marunt

100 g unt nesarat

 

 

Cum se prepara crumblelul de gutui

Intr-o tigaie adauga untul, zaharul si mierea si pune-le la foc mic. Amesteca continuu pana cand ingredientele se topesc si incep sa se formeze bule de aer.

 

Intre timp taie gutuiele in sperturi si indeparteaza cotorul. Taie apoi fiecare sfert in cubulete de aproximativ1,5 cm grosime. Adauga-le peste sirop, laturi de un praf de sare si amesteca continuu pana cand se inmoaie si prind o culoare rozalie.

 

Intr-un castron amesteca zaharul, sarea, fulgii de ovaz, faina si alunele. Adauga untul si cu ajutorul mainii framata foarte bine aluatul pana compozitia este omogena, dar sfaramicioasa.

 

Adauga gutuile intr-un vas de yena sau intr-o tava normala si presara deasupra aluatul preparat. Coace totul la cuptorul incins la 180oC timp de 35 de minnute sau pana cand aluatul devine auriu-maroniu.

 

Cum se serveste crumblelul de gutui

Serveste crumblelul alaturi de o cupa de inghetata de vanielie. Desertul poate fi servit atat rece cat si cald.




acasa.ro