CASTRAVETI MARINATI

 

E mijlocul verii, iar castravetii se vand practic la fiecare colt. Doriti sa-i pregatiti pentru iarna, alegand cea mai buna reteta pentru conserve? In acest caz nu va grabiti sa procurati primele legume intalnite, pentru ca o muratura ca la carte incepe cu alegerea corecta a ingredientelor ei.

 

Prioritate o au, bineinteles, legumele proaspat culese chiar in aceeasi zi din gradina. Dar pentru ca aceasta fericire nu o pot avea toti, majoritatea fiind obligati sa-si faca cumparaturile la piata sau magazine, asigurati-va ca vi se ofera castraveti tari, cu tepi vizibili, iar la codita sa se observe ruptura proaspata, zemoasa. O indicatie ar fi dimensiunile lor mici si senzatia de intepatura atunci cand ii atingi.


Si acum reteta!

 

Ingrediente:


8 linguri ketchup Torchyn Chili;

2 linguri de sare;

1 pahar de zahar;

1 pahar de otet;

7 pahare de apa;

Frunze de dafin;

Piper negru boabe;

Usturoi;

Ardei chili;

 

 

 

1. Pregatiti marinada: in apa fiebinte adaugati ketchup TorchynChili, sare, zahar si otet; apoi fierbeti compozitia timp de 10 minute.

 

 

 

2. In borcane sterilizate adaugati pe rand frunze de dafin, piper boabe si usturoi.

 

 

 

3. Umpleti borcanele cu castraveti (dovlecei sau alte legume pe placul vostru) si adaugati marinada.

 

 

 

4. Iarna vor fi foarte crocanti.

 

LOBIO

"Lobio din fasole " – un deliciu culinar din bucataria georgiana, de care te poti bucura separat ori poate fi servit ca garnitura, gustare rece sau calda, precum si utilizat ca baza la pregatirea turtei cu fasole pe nume lobiani.

Un avantaj in pregatirea acestei retete este utilizarea unor ingrediente simple si destul de accesibile. Pentru Lobio nu este nevoie sa mergi in Georgia!

 

Ingrediente:


200g de fasole rosii;


350g de ketchup Torchyn Chili;


25g de coriandru;


12g de coriandru uscat;


200g de ceapa;


30g de usturoi;


12g de sare;


5g de piper;


10g de chimion;


50g de ulei de masline;

 

 

 

1. Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte in apa putin sarata. Apoi schimbam apa, adaugam din nou sare si o punem la fiert pana este complet gata.

 

 

 

2. Ceapa taiata cubulete se caleste in ulei de masline cu putin usturoi.

 

 

 

3. Condimentati si amestecati bine timp de 20-30 de secunde, adaugand si ketchup Torchyn Chili. Apoi se pune totul la fiert la foc mic timp de 10-20 de minute, iar cu 5 minute inainte sa fie gata se adauga si verdeata.

 

 

 

4. Totul se pune in borcane sterilizate.

 

VINETE CU KETCHUP CHILLI


In sezonul vinetelor, acordati timp nu doar retetelor gustoase, dar si conservelor pentru iarna, demne de mesele voastre.

 

Reteta pe care o propunem noi este foarte simpla, insa pe placul tuturor amatorilor de senzatii picante. La fel, dupa aceasta reteta, puteti conserva vinetele si pentru iarna.

 

Ingrediente:


Ketchup Torchyn Chilli – 100 gr

 

2kg de vinete;

 

3 pahare de apa;

 

2 pahare de zahar;

 

2 pahare de otet;

 

5 catei de usturoi;

 

2 linguri de ulei;

 

 

 

1. Vinetele se taie bucati, adaugam sare si le lasam 2-3 ore, pentru ca sarea sa diminuieze din gustul amar. Se clatesc sub un jet de apa rece.

 

 

 

2. Intr-o cratita la foc adaugam apa, zaharul, otetul si fierbem compozitia.

 

 

 

3. Adaugam vinetele, pe care le fierbem 5-7 min. Verificam daca sunt gata cu ajutorul furculitei. 

 

 

 

4. Maruntim usturoiul, adaugam ketchup-ul si vinetele.  Se conserveaza in borcane sterile, adaugind in fiecare borcan 2 linguri de ulei fierbinte pentru un gust mai aromat.

 

 

Mai multe recete pe facebook.com/torchyn.moldova

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte